Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanu svitla nádej. Kto mu hodí záchranné koleso?

V bratislavskom Slovane stále nezavrhli myšlienku zotrvania v Kontinentálnej hokejovej lige. Vedenie belasých vraj čaká počas nasledujúceho víkendu posledné rokovanie v Moskve a už čoskoro by malo byť jasné, kde klub v novej sezóne zakotví.

25.03.2015 08:34 , aktualizované: 10:50
HC Slovan Bratislava, Harvy Foto: ,
Ilustračné foto
debata (9)

Definitíva by mohla byť známa do konca marca. "Slovan čaká koncom týždňa rokovanie v Moskve, tam sa všetko rozhodne,“ povedal pre denník Nový Čas zdroj z Moskvy.

Bratislavský klub má ekonomické problémy a dlhy, preto zvažuje možnosti pre budúcu sezónu. KHL je finančne náročná súťaž, na jeden ročník je potrebných minimálne dvanásť miliónov eur. Vedenie nadnárodnej súťaže má záujem o zotrvanie Slovana.

„Osem až deväť miliónov eur dokážeme vyskladať na rozpočet, ale potrebujeme zohnať ďalšie štyri, aby sme mohli v KHL zotrvať,“ tvrdí zdroj Nového Času z klubovej kuchyne Slovana.

Rekordnému slovenskému majstrovi by mohla pomôcť podľa rôznych špekulácií finančná skupina J&T, ktorá má k športu blízko. Tieto informácie nikto nepotvrdil. „Hovorí sa o tom, započuli sme to, že údajne rokujú s vedením, ale nevieme, či je to pravda,“ vyjadrili sa hráči Slovana. „Tieto informácie sa nezakladajú na pravde. J&T sa v danej veci neangažuje,“ zareagovala za J&T Banku PR manažérka a hovorkyňa Jana Jarošová.

Slovan ešte nedávno zvažoval štyri možnosti svojej budúcnosti. Okrem KHL boli v hre aj slovenská Tipsport extraliga, česká najvyššia súťaž a rakúska EBEL. Na vstup do českej extraligy je podľa jej vedenia už neskoro, táto alternatíva teda pravdepodobne pa­dla.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava