Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dynamo Minsk bojuje o Pokoviča. O peniazoch to nie je, tvrdí manažér

V bieloruskom klube Dynamo Minsk stále čakajú na rozhodnutie slovenského trénera Ľubomíra Pokoviča, či bude pokračovať na lavičke tohto účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy.

22.03.2015 09:49
Ľubomír Pokovič. Foto: ,
Ľubomír Pokovič.
debata

Od rozhodnutia úspešného Slováka sa budú odvíjať aj ďalšie personálne kroky bieloruského tímu. „Ľubomír si zobral čas na rozmyslenie, ale ešte sa nerozhodol. Rokujeme. Chcel by som však zdôrazniť, že sa nebavíme o peniazoch. Pokovič si nedáva žiadne podmienky a hovorí, že si len chce dať pauzu, byť doma pri rodine. Mám však pocit, že dôležitú úlohu hrá motivácia čisto športového charakteru,“ priznal v rozhovore pre Tut.by generálny manažér Dynama Vladimir Berežkov.

Po úspešnej sezóne, v ktorej Minsk bol v hornej polovici tabuľky Západnej konferencie a postúpil do play-off, kde vypadol s Jokeritom Helsinki, môže byť o Pokoviča záujem aj v iných kluboch KHL. „Všetko je možné, ale som si istý, že Pokovič je k nám úprimný. Svojou prácou mohol zaujať aj iné kluby, ale povedal nám, že príčina nie je v klube, ale v túžbe žiť po troch rokoch práce v Minsku doma. Robíme všetko možné, aby život Ľubomíra v Minsku bol maximálne komfortný ako doma,“ dodal Berežkov.

V Bielorusku má Pokovič výborné meno. Minsk už viedol v rokoch 2005 – 2007, v roku 2012 sa vrátil do Dynama najskôr ako asistent a po vyše roku postúpil na post šéfa realizačného tímu. V minulosti viedol Ľubomír Pokovič aj nemecké kluby Bremerhaven a Neuwied, český Třinec či Slovan Bratislava, dlhé roky bol asistentom v slovenskej reprezentácii.

debata chyba