Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráčov spájalo s fanúšikmi silné puto. Vydrží aj mimo KHL?

Tradičné chorály, veľkolepé ovácie a emotívna ďakovačka. Pri derniére hokejistov Slovana Bratislava v KHL to vyzeralo ako pri oslavách titulu.

25.02.2015 19:00
fanúšikovia, Slovan, KHL Foto: ,
Takto tento týždeň fanúšikovia hokejového Slovana rozvinuli transparent v súvislosti s pravdepodobným koncom klubu v KHL.
debata

Ani záverečná prehra s Jokeritom Helsinki 2:3 po predĺžení či posledné miesto v tabuľke Západnej konferencie KHL nezabránilo bratislavskému publiku, aby svojim obľúbencom pripravilo pamätnú rozlúčku.

„Bolo to neuveriteľné. Mohol by som si to stokrát zopakovať. Diváci nám celú sezónu fandili, neustále nás povzbudzovali. Boli naším najlepším hráčom,“ konštatoval obranca Ivan Baranka. Dojatie neskrýval ani Michal Sersen. „Záver s fanúšikmi bol nádherný. Cítil som sa, akoby sme niečo vyhrali. Škoda, že podobných momentov nebolo v sezóne viac.“

Atmosféru vychválil aj útočník Libor Hudáček. „Ľudia akoby zabudli, že sme v tabuľke poslední. Bola radosť hrať v takejto kulise. Sme im za to vďační,“ doplnil 24-ročný krídelník.

Zvýšené emócie prežíval aj inak chladnokrvný fínsky tréner Petri Matikainen. „Bratislava je skvelé hokejové mesto. Situácia počas sezóny bola náročná. Som smutný, že sa to takto končí. Spoznal som výborných hráčov, realizačný tím a zažil najlepšie publikum v kariére,“ prezradil. Slovanisti v šesťdesiatich zápasoch základnej časti získali 63 bodov a za ich hlavným cieľom – postupom do play off – zaostali o priepastných 25 bodov. „Nenaplnili sme očakávania. Mali sme veľkú maródku, akú som v doterajšej kariére nezažil. Neúspešná sezóna bola kombináciou zranení a zvyšných medializovaných vecí,“ uviedol Baranka.

„Viaceré zápasy sme si pokašľali sami. Boli sme v nich lepší, vyhrávali sme a nedotiahli ich do konca. S prehrami klesala aj nálada v kabíne,“ dodal Sersen.

Fanúšikovia Slovana s podobizňou Miroslava Šatana. Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Slovan, Záhreb, Šatan Fanúšikovia Slovana s podobizňou Miroslava Šatana.

Zverencom trénera Petriho Matikainena chýbalo aj kúsok športového šťastia. Brzdili ich žŕdky, lacné inkasované góly a v niektorých prípadoch i ruskí rozhodcovia. „Odohral som v Slovane krásnych šesť rokov. V tejto sezóne sa od nás odklonilo aj šťastie. Mohli sme však hrať určite lepšie, káder sme na to mali,“ tvrdí Hudáček.

Kde vidí najbližšiu budúcnosť Slovana? „Je to skôr otázka na funkcionárov. Osobne by som rád videl Slovan v českej lige, kde by boli vypredané štadióny. Z ekonomického hľadiska je asi EBEL lepšia alternatíva ako slovenská extraliga. Keď ostanem v klube, nebránim sa ani účinkovaniu na Slovensku.“ Všetci traja spomenutí hráči sa s veľkou pravdepodobnosťou zapoja aj do prípravy slovenskej reprezentácie na majstrovstvá sveta v Prahe.

„Na chvíľu oddýchnem, doliečim zranenia a vyčistím hlavu. Budem sa naďalej udržiavať v kondícii. Vždy je lepšie, ak hráte, čo najdlhšie, lebo tréningy sa zápasovému rytmu nevyrovnajú. Dva mesiace bez ostrého stretnutia bude veľký deficit. Všetci sme už skúsení a verím, že to zvládneme,“ uzavrel Baranka.

Silné puto medzi hráčmi a fanúšikmi pokračovalo aj v tomto ročníku. Skutočná lojalita sa ukáže až v ťažkých časoch. Pre klub s dlhoročnou tradíciou môžu prísť už v najbližšej sezóne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #KHL #HC Slovan Bratislava #puto