Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Slovan sa v KHL nasal i vycical. Cesta na západ mu nemusí ublížiť

Za siedmimi horami a siedmimi dolinami, tam, kde sa točili milióny, ale hráči nedostávali výplaty, zavádzali nové pravidlá, aby sa následne obchádzali rôznymi výnimkami (napr. vyňatie niektorých hviezd spod platových stropov), tam, kde aj sľuby majú svoj "dátum spotreby" a z ich nedodržiavania je norma a nenasleduje trest...

25.02.2015 14:30
Slovan, harvey, maskot Foto: ,
Ilustračné foto
debata (10)

JE KONIEC! Hokejový Slovan zavŕšil trojročné dobrodružstvo v KHL, súťaži, z ktorej nasával kvalitný hokej, ale ktorá ho tiež náramne vyciciavala – finančne.

„Myslím si, že projekt Slovana v KHL je len na dva, tri roky,“ rozrečnil sa v apríli 2012 vtedajší prezident HC Košice Vladimír Jacko. V jeho slovách bolo azda viac nežičlivosti, ako prognostických schopností. Áno, slovenský tím finančne náročný projekt jednoducho neutiahol, príčin bolo viac, tú najväčšiu (politicko – ekonomickú) však Krajči a spol. ovplyvniť nemohli.

Špekulovať o tom, čo by bolo keby, nemá v tejto chvíli žiadnu cenu. Slovan opúšťa európsku ligu s mnohými NAJ – kladnými aj zápornými… A aj keď mnohí tvrdia, že akákoľvek cesta z KHL je už iba krokom späť, nie je to tak.

Slovan stojí na rázcestí troch smerov a každý jeden z nich má s výnimkou športovo-kvalitatívnej stránky svoje plusy. Slovenská extraliga jednoznačné oživenie domácej súťaže, rakúsko-medzinárodná EBEL liga zasa precíznosť a zásadovosť.

Vstup na českú hokejovú scénu by mal pre Slovan najviac pozitív. Zo spomínaných možností je „najhokejovejšia“, najatraktívnejšia a asi aj najlukratívnejšia…

Tri roky v KHL boli napriek svojim negatívam veľkým prínosom. Vášne často sfanatizovaných skupín totiž vystriedala dobrá masová zábava. A práve za ňou by mali belasí nasmerovať svoj karavan.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava