Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Backlund: Opäť som sa hokejom bavil

Už len posledný zápas a majú to za sebou. Hokejisti Slovana si v utorok neskoro večer schuti odfúknu. V značne oklieštenej zostave, v ktorej absolvovali už i predošlé dve stretnutia, sa rozlúčia s nevydarenou sezónou. Treťou a dosť pravdepodobne ich poslednou v Kontinentálnej hokejovej lige.

23.02.2015 20:00
Johan Backlund Foto: ,
Brankár Johan Backlund (vpravo) zo Slovana a Jimmie Ericsson z SKA počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi HC Slovan Bratislava - SKA Petrohrad.
debata

Hoci v ostatných týždňoch hrajú už len o vlastnú česť a pre fanúšikov, v nedeľu večer sa proti SKA Petrohrad vypli k oduševnenému výkonu. S piatimi obrancami a troma útočnými formáciami zdolali najbohatší tím súťaže nečakane 5:2. Dosiahli tak len tretie víťazstvo v tomto roku, druhé s Petrohradom.

„Keď prídete o šancu postúpiť do play off, vždy na vás doľahne frustrácia. Keď k tomu pripočítate zranenia, odchody viacerých hráčov a všetko, čo sa okolo klubu deje, je náročné zvládať to. Proti SKA to však bolo skvelé. Dosiahli sme krásne víťazstvo pred plnými tribúnami a osobne som sa po dlhšom čase opäť na ľade bavil,“ priznáva jeden z hrdinov nedeľňajšieho stretnutia brankár Johan Backlund.

Líder a najproduktívnejší hráč Slovana Ladislav Nagy myslel pred záverečnými troma domácimi súbojmi najmä na to, aby mužstvo neutŕžilo debakle.

„Chceli sme kaziť hokej a hrať na 0:0. S oklieštenou zostavou sa proti silnému tímu vlastne inak ani nedá. Súper nás podcenil. Myslel si, že to pôjde samo. Mám pocit, že bol od začiatku trochu zaspatý. Rozhodne to nebol Petrohrad, s ktorým sme doma prehrali vysoko 1:6. Teraz boli jednoducho zdolateľní,“ vravel Nagy.

O dôležitý tretí gól v tretej tretine sa postaral netradičný strelec Vladimír Mihálik. „Bol to asi môj prvý aj posledný útočný výlet v zápase. Som veľmi rád, že to vyšlo. Víťazstvo nás potešilo, ale ide len o jednu hviezdičku na zamračenej oblohe,“ poznamenal.

„Proti silnému Petrohradu sme zahrali super. Sme vo veľmi náročnej situácii, ale vyriešiť ju musí vedenie. My s tým nič nespravíme. Snažíme sa hrať naplno, hoci je to v pätici obrancov fyzicky nesmierne náročné,“ dodáva.

Slovanisti sa v utorok o 19.00 rozlúčia so sezónou s ďalším silným súperom – fínskym Jokeritom. „Musíme byť profesionáli a zvládnuť posledný zápas čo najlepšie,“ vraví Backlund. „Už sa ozaj nemáme na čo šetriť. Dáme do toho všetko. Bol by som veľmi rád, keby sme opäť potešili verných fanúšikov,“ pridáva sa Ivan Baranka.

"Či to bude aj rozlúčka s KHL, sa uvidí až koncom marca. Určite to však bude posledný duel v sezóne a odmakáme ho na sto percent. Jokerit je veľmi ťažký tím, má skvelú obranu, ale ak nám Backlund zachytá ako proti Petrohradu, môžeme uspieť,“ prízvukuje Nagy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #SKA Petrohrad #Jokerit Helsinki