Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medvedev verí, že kluby v KHL prežjú

Bývalý prezident Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Alexander Medvedev verí, že kluby nadnárodnej súťaže sa vyrovnajú s ekonomickými problémami, ktoré ich v poslednom čase sužujú. Medvedeva na poste šéfa KHL nahradil počas aktuálnej sezóny Dmitrij Černyšenko.

23.02.2015 16:10
KHL, Kontinentálna hokejová liga Foto:
KHL, Kontinentálna hokejová liga
debata

„Zmenu na poste prezidenta KHL nemožno spájať so súčasnou situáciou. Doba je náročná v ekonomike aj politike, to je realita. Dúfam, že šport sa vyhne politickému vplyvu a s ekonomickými problémami sa kluby vyrovnajú. Smerovanie ligy zostalo nezmenené, je ním rozvoj športovej i marketingovej stránky. Stále mám dokonalý prehľad o situácii v ruskom hokeji, veď sa starám o mládežnícku ligu a pravidelne sa stretávam s Černyšenkom. Navyše pracujem aj v tíme SKA Petrohrad,“ povedal Medvedev pre ruský portál Sport Weekend.

Bývalý šéf KHL sa vyjadril aj k tomu, že Artemij Panarin či Viktor Tichonov z SKA Petrohrad chcú v lete zabojovať o zmluvu v NHL. „Nevidím nič zlé v tom, že si chlapci chcú vyskúšať zámorie. Tam sa hrá iný hokej, rozmery ľadu sú tiež iné a rovnako aj štýl. Niekomu sa hokej za oceánom páči viac. Nikoho nemožno súdiť, veď jednému sa páči viac kontaktný hokej, inému zase technický,“ povedal Medvedev.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Medvedev #SKA Petrohrad