Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy: Chceli sme kaziť hokej a hrať na 0:0, ale Petrohrad nás podcenil

Jeden nevydarený zápas dá často zabudnúť na všetko dobré predtým, naopak, veľké víťazstvo nad silným súperom dokáže prekryť aj dlhú šnúru nezdarov.

23.02.2015 09:28
debata

Hokejisti Slovana Bratislava sa z výhry neradovali takmer mesiac, sedemzápasovú sériu prehier paradoxne „lemujú“ dva triumfy nad najbohatším tímom KHL. Belasí zdolali v nedeľu večer SKA Petrohrad 5:2.

„Zdá sa, že nás podcenili, mysleli si, že to pôjde samo. Vedeli, že máme iba piatich obrancov a tri útoky a tak zrejme predpokladali, že nám dajú rýchle dva-tri góly a bude po zápase,“ vysvetľovala prekvapenie v Slovanft aréne najväčšia hviezda belasých Ladislav Nagy.

„Od úvodu sme chceli kaziť hokej a hrať na 0:0, s oklieštenou zostavou proti silnému tímu sa vlastne inak ani nedá. Mám pocit, že súper bol od začiatku zápasu zaspatý, rozhodne to nebol Petrohrad, s ktorým sme tu prehrali 1:6, teraz boli jednoducho zdolateľní,“ priznal.

Štadión bol tiež po dlhom čase takmer vypredaný, atmosféra pripomínala najlepšie zápasy z najvydarenejšej úvodnej sezóny Slovana v súťaži. „Zápas sme si naozaj užili, ak by sme tu o rok nehrali, ruským mužstvám isto budú zápasy v Bratislave chýbať. A to, že na Slovane je najlepšia atmosféra v KHL, musia uznať všetci. Aj preto som rád, že diváci mali po dlhom čase radosť,“ potešil sa Nagy, ktorý nad budúcnosťou tímu v nadnárodnej súťaži v tejto chvíli veľmi neuvažuje.

„Či to v utorok bude rozlúčka s KHL, sa uvidí až koncom marca, určite to však bude posledný duel v sezóne a odmakáme ho na sto percent. Jokerit je veľmi ťažký tím, majú skvelú obranu, ale ak nám Backlund zachytá ako proti Petrohradu, môžeme uspieť,“ domnieva sa.

Belasí veľa dôvodov na radosť v uplynulých mesiacoch nemali, obraz nevydareného ročníka zrejme nezmení ani skalp Petrohradu. Bude Nagy na toto víťazstvo napriek tomu spomínať najradšej? „Asi nie, boli tam aj iné pekné zápasy. Zaiste si rád spomeniem na víťazstvo v Magnitogorsku 3:2,“ skonštatoval.

Slovanisti si v aktuálnej sezóne prekvapujúco viac veria proti silným súperom. Nagy má jednoduché vysvetlenie. „Azda je to tým, že proti slabým sme museli tvoriť a taký tím sme predsa nemali, so silnejšími súpermi sme zápasy zvládali podstatne lepšie“.

V utorok hráči Slovana vykorčuľujú na ľad poslednýkrát a pred svetovým šampionátom na nich čaká dlhá dvojmesačná pauza. „Po sezóne si určite pôjdem na dva týždne oddýchnuť do Ameriky a potom sa vrátim na reprezentačný zraz,“ načrtol svoje plány Nagy.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #SKA Petrohrad #Ladislav Nagy