Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Názor: Slovan sa vyháňa sám

Blamáž, aká nemá páru v bohatej histórii Slovana i Kontinentálnej hokejovej ligy.

13.02.2015 07:00
Denis Godla Foto: ,
Brankár Slovana Denis Godla.
debata (14)

Dostať gól v každej piatej minúte a ponižujúco prehrať 0:12 – hoci aj na ľade aktuálneho lídra Kontinentálnej hokejovej ligy – je pre bratislavský Slovan neospravedlniteľné. Dostal na frak rozdielom troch tried (s prižmúrením oka), pošramotil si povesť. V KHL zatiaľ nikomu viac nenaložili.

Prehrať sa môže aj vysoko, ale ak sa mužstvo opustí takým spôsobom ako zverenci Petriho Matikainena v stredu večer, svedčí to o dlhotrvajúcom hernom trápení, vnútornej kríze i neprofesionalite v hierarchii klubu. Slovan nie je jediný, v ktorom hráčom meškajú výplaty. Takých je možno aj polovica, pripomínajú ruské médiá.

Začiatok sezóny pritom vyzeral optimisticky. Máme silnejší tím než vlani, znelo zo Slovana. V úvode súťaže vyhral v Magnitogorsku, na ľade obhajcu trofeje, z prvého výjazdu sa vrátil so ziskom šiestich bodov z troch zápasov. Postupne však viac prehrával než vyhrával – a to najmä doma – a ani zmena trénera, keď Rastislava Čadu nahradil Fín Petri Matikainen, nepriniesla obrat k lepšiemu.

Sponzorské zdroje naviazané na ruský kapitál po sankciách Európskej únie pozvoľna vyschli, zároveň silneli hlasy o možnom odchode Slovana z KHL. Najmä z finančných dôvodov. Do stredy viacerí ruskí hokejoví experti tvrdili, že ak by sa tak stalo, Slovan bude KHL chýbať. Argumentovali vysokou kultúrou na zápasoch v Bratislave, jedným z najkrajších štadiónov v súťaži, vysokou návštevnosťou. Po strede otočili – čo dá takéto odovzdané mužstvo KHL?

Slovan v nej kráča od desiatich k piatim. Po úspešnej nováčikovskej sezóne prišla horšia druhá a ešte horšia tretia. Zo súťaže sa vyháňa sám – a možno sa mu aj uľaví, ak v nej po tejto sezóne skončí.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava