Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cíger: Blamáž! Šupler: Fiasko! Miklošovič: Hanba!

Trojica hokejových osobností sa zhodla, že vystúpenie Slovana na ľade CSKA bolo hanebné.

12.02.2015 19:00
Július Šupler Foto:
Július Šupler.
debata (5)

O čom svedčí debakel 0:12 na ľade lídra KHL? Odhadnete, v akej súťaži bude hrať Slovan v budúcej sezóne?

Zdeno Cíger, bývalý hráč i tréner Slovana:
1. Keby mužstvo hralo v predchádzajúcich zápasoch v pohode, neutŕžilo by taký debakel. Výsledok je zúfalý, odráža dlhodobejšiu vnútornú krízu v tíme. Mužstvo akoby sa opustilo, niečo negatívne sa v ňom deje. To vidí aj nezainteresovaný človek, ktorý hokeju aspoň trochu rozumie, hoci nepozná podrobnosti. Vyvrcholilo to stredajšou blamážou v Moskve. Ojedinele sa taký skrat pritrafí aj silným mužstvám. Kto by povedal, že Slovan pred pár dňami vyhrá v Petrohrade, na ľade najbohatšieho klubu KHL? Keď som viedol Slovan, od trenčianskej Dukly sme doma dostali desať. Niekedy môžete hrať aj do rána, gól nedáte…To nehovorím na ospravedlnenie Slovana, ktorý si riadne pošramotil povesť.
2. To mi neprináleží hodnotiť. Do klubovej kuchyne nevidím, nepoznám strategické plány ani ekonomické možnosti klubu, informácie mám len z médií. Všetko sa bude odvíjať od financií – a KHL je ekonomicky mimoriadne náročná súťaž…

Miroslav Miklošovič, bývalý hráč Slovana, v KHL pôsobil v Rige a Donecku:
1. V hokeji sa prihodia aj takéto prehry. Dovnútra tímu nevidím, keď som sa však pozrel na zostavu, aká nastúpila, prekvapilo ma, že v bránke dostal prednosť mladík Godla pred oveľa skúsenejším Backlundom. Slovan hral na ľade aktuálne najlepšieho mužstva Kontinentálnej hokejovej ligy, CSKA má viacerých výborných útočníkov.Považoval som to za riziko. Najviac ma však zaskočilo skóre 0:6 po prvej tretine. To je nezvyčajné, slabší súper sa spravidla zlomí v druhej polovici zápasu. Keď sa silný ruský tím dostane hneď do tempa, ťažko ho zastaviť – to viem aj z vlastnej skúsenosti. Až taký výprask by sa nemal pritrafiť, je to hanba. Slovan je predsa nejaká značka, hráči sa mali za ňu srdnatejšie pobiť. Sú profesionáli, motiváciu musia mať vždy. Nechcem vyzerať staromilsky, ale ako je možné, že k najlepším hráčom patria dvaja Slovinci? Všetka česť im, sú šikovní, no kde sú Slováci? Neviem si predstaviť, ako by som sa za našich čias po takejto prehre vrátil na internát do Dimitrovky…
2. To neviem, nie som David Cooperfield. Bolo by dobré, keby Slovan pokračoval v KHL – ak mu to ekonomické možnosti dovolia. Je to kvalitná súťaž, divácky atraktívna, no veľmi drahá – aj pre niektoré ruské kluby. Samého má zaujíma, akú bude mať podobu v ďalšej sezóne.

Július Šupler, bývalý tréner Slovana, v KHL viedol Rigu, CSKA a Doneck:
1. Debakel svedčí o strate výkonnostnej motivácie z nereálnosti postupu do play off. Avšak ani v takom prípade mužstvo nectí, keď sa tak poddá. Chýbala mu vnútorná sila vzoprieť sa nepriaznivému stavu. Hráči môžu byť znechutení z rôznych súvislostí, no nesmú stratiť svoju česť. Ide o športovú i ľudskú morálku. Hrajú predsa o svoju budúcnosť – a kto ich osloví po takomto fiasku? Ublížil si aj Slovan. Čo dá takéto slabé mužstvo súťaži? – môže uvažovať vedenie ligy pred budúcim ročníkom. Nechcem však špekulovať, no stalo sa, čo sa stať nemalo.
2. Netrúfam si predpovedať. Závisí to najmä od finančných možností Slovana. K tomu sa musia vyjadriť kompetentní ľudia z vedenia klubu.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Šupler #Zdeno Cíger #Miroslav Miklošovič