Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy: Tréner nám neustále niečo pripomína a my urobíme presný opak

Slovan vo štvrtok možno stratil s Atlantom Mytišči (4:5) rozhodujúce body v priamom súboji o postup do play-off.

23.01.2015 14:48
Ladislav Nagy Foto: ,
Ladislav Nagy zo Slovana.
debata (1)

Trpká prehra azda najviac mrzela najlepšie hráča belasých, Ladislava Nagya. Ten celé stretnutie burcoval spoluhráčov, komunikoval s rozhodcami a po štvrtom inkasovanom góle doslova vypenil.

„Naša päťke dnes odohrala naozaj super zápas, vychádzali nám aj presilovky, o to viac ma mrzia rýchle inkasované góly. Stáva sa nám to celú sezónu, robíme školácke chyby a takto prehrávame zápasy,“ skonštatoval autor dvoch gólov.

„Som z toho neskutočne frustrovaný, my sme takto stratili hádam už osemnásť bodov. Mohli sme sa pohybovať v pokojných vodách zaručujúcich play-off,“ bilancoval Nagy.

Košický rodák dával pozápasové interview s už evidentne chladnou hlavou, no napriek tomu sa nevyhol kritike celého tímu. „A viete čo je najhoršie? Tréner nám dookola pripomína, že prvé striedanie po strelenom góle je mimoriadne dôležité. A my robíme presný opak, neustále inkasujeme. Je to hrozné,“ poznamenal sklamane.

Slovan inkasoval úvodné dva góly už na začiatku stretnutia. Podľa Nagya však táto časť stretnutia rozhodujúca nebola. „Samozrejme, inkasovať góly hneď v úvode nie je nič povzbudzujúce, my sa však z tých situácii dokážeme dostať späť do zápasu. Oveľa viac nás zrážajú na kolená následné chyby,“ potvrdil.

Hráči Slovana zlyhávajú na všetkých pozíciách. Keď sa darí obrane, góly nedávajú útočníci, naopak, ak sa belasí pred bránkou súpera presadia, horia vzadu. Odkedy so zranením laboruje brankárska jednotka mužstva, tím sa už nemôže spoľahnúť ani na ten najdôležitejší pos­t.

„Všetci vyhrávame, všetci prehrávame, nerád by som hádzal vinu na jednotlivcov. Pravdou je, že nám chýbajú zranený hráči, predovšetkým Backlund. Gólman je 80 percent úspechu,“ myslí si.

Nad situáciou po štvrtom inkasovanom góle, keď hokejkou zúrivo trieskal o mantinel, hovoril už s menším úškrnom. „Boli tam emócie, hneval som. Prišiel som sem vyhrávať a každá strata bodov ma mrzí. Obzvlášť takáto…“.

O vyhliadka na vyraďovaciu časť sa v kabíne Slovana neradi bavia. To, že play-off je na dosah už iba čisto teoreticky, hráči stále nepripúšťajú. „Čaká nás séria zápasov na súperových klziskách a je pravda, že v tejto sezóne hráme vonku lepšie. Ak by sa nám podarilo v Petrohrade vyhrať, mohlo by nás to naštartovať. Do konca súťaže je desať zápasov, stať sa môže čokoľvek,“ uzavrel Nagy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ladislav Nagy