Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Starosta: Môžeme sa za seba hanbiť

Raz zahrajú dobre v defenzíve, druhý raz sa im viac darí v útoku. Body však nezbierajú. A play off sa im vzďaľuje.

21.01.2015 17:40
Tomáš Starosta, Denis Godla Foto: ,
Sprava: Brankár Denis Godla, Paul Szczechura a Tomáš Starosta.
debata (2)

Hokejisti Slovana síce hovoria, že o prvú osmičku v Západnej konferencii KHL budú bojovať až do konca základnej časti, no nie vždy to tak vyzerá aj na ľade. Zverencov Petriho Matikainena síce trápi veľká maródka, no na ňu sa ani oni sami nevyhovárajú. V utorok podľahli Dynamu Minsk 4:6. Už dnes o 19.00 sa opäť predstavia pred vlastnými fanúšikmi, keď privítajú Atlant Mytišči.

„Urobili sme veľké individuálne chyby vo vlastnom pásme. Takéto veci sa nám nemôžu stávať. Odohrali sme jeden z najhorších zápasov, najmä v defenzíve. Proti Dynamu Moskva sme bránili veľmi dobre, teraz to bolo úplne naopak. Neviem si vysvetliť, prečo nevieme nadviazať na jeden či dva vydarené zápasy. Sami sa chybami zrážame na kolená,“ vravel po zápase Michal Sersen, ktorý mal na drese kapitánske céčko namiesto zraneného Milana Bartoviča.

„Bol to nový pocit. Kapitán som ešte nebol. Snažil som sa chlapcov povzbudiť, rovnako ako pred inými zápasmi. Bohužiaľ to nevyšlo. Najdôležitejšie pre nás je získať ešte pred prestávkou nejaké body. Aby sme po nej mali o čo hrať,“ naznačuje skúsený obranca.

Slovanisti sú momentálne v Západnej konferencii poslední. Na ôsmy Podoľsk však strácajú len sedem bodov. „Stále si hovoríme, že ešte máme šancu. Vyhráme dva zápasy a sme skoro tam. No my len prehrávame, nezbierame body, a tak sa na tabuľku pozeráme úplne zbytočne,“ poznamenal Sersen.

Sklamaný a nahnevaný bol po prehre s Minskom aj ďalší skúsený bek Tomáš Starosta. „Možno za to čiastočne môže aj ten náš lazaret, ale takto sa jednoducho hrať nedá. Môžeme sa za seba hanbiť. Hokej sa hrá pre divákov a my doma prehrávame a prehrávame. S Dynamom Moskva sme odohrali v sobotu super zápas a teraz stačilo súperovi hrať na pol plynu a aj tak si z nás spravil trhací kalendár. Dával nám góly do prázdnej bránky. Po našich chybách. Pokiaľ sa ich nevyvarujeme, tak to bude vyzerať takto,“ smutne skonštatoval.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tomáš Starosta