Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan stráca body no na play off mu ich veľa nechýba. Zdolá Minsk?

Jediné víťazstvo zo šiestich novoročných zápasov. Z možných osemnástich bodov získali hokejisti Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige len päť.

19.01.2015 14:40
Petri Matikainen Foto: ,
TRéner hokejistov Slovana Bratislava Petri Matikainen.
debata

Brány od vyraďovacej časti sa im napriek tomu vzdialili minimálne.

Na konci kalendárneho roka 2014 strácali Bratislavčania na postupovú priečku päť bodov. Ôsme Soči pritom malo o dva zápasy menej. Po šiestich stretnutiach v novom roku narástla strata len o jeden bod. Na ôsmy Podoľsk, ktorý odohral rovnako ako Slovan 48 zápasov, majú manko šiestich bodov.

Do konca základnej časti ostáva zverencom Petriho Matikainena dvanásť stretnutí. „Čakajú nás náročné časy. Musíme pokračovať v tvrdej práci, bojovať a najmä pred domácim publikom získať nejaký body. Ak sa dostaneme do play off bude to skvelé, ak sa nám to nepodarí, nedá sa nič robiť,“ tvrdí fínsky lodivod.

V kabíne belasých je v súčasnosti hotový lazaret. K dlhodobo zraneným a chorým Ivanovi Barankovi, Vladimírovi Mihálikovi, Václavovi Nedorostovi, Štefanovi Ružičkovi a Tomášovi Netíkovi, pribudli v posledných dvoch domácich dueloch aj Tomáš Starosta, Johan Backlund a Patrik Luža.

„Starosta má po tvrdom náraze na mantinel so Soči svalové ťažkosti, ale verím, že v najbližšom zápase nastúpi. Backlunda trápi očná infekcia, ktorá postihla viacerých hráčov, vrátane mňa. Luža sa zranil s Dynamom Moskva a bude absentovať minimálne týždeň. Chýba nám dosť hráčov, ale moju prácu to nemôže ovplyvniť. Nie som kúzelník, ktorý robí zázraky. Svojmu tímu však verím,“ prezradil 48-ročný Matikainen.

Najbližšie slovanisti privítajú už v utorok o 19.30 Dynamo Minsk. Mužstvo slovenského kormidelníka Ľubomíra Pokoviča sa s osemdesiatimi štyrmi bodmi nachádza na piatom mieste Západnej konferencie s takmer istou účasťou v play off (náskok na ôsme miesto je 21 bodov).

Bratislavskí diváci sa môžu tešiť na zámorských hokejistov s bohatými skúsenosťami z NHL – Jonathana Cheechoa, Matta Ellisona či Charlesa Lingleta. V Slovnaft aréne môže nastúpiť aj slovenský reprezentačný obranca a bývalý hráč Slovana Ivan Švarný.

V bránke domácich dostane od začiatku šancu 19-ročný Denis Godla. „Jeho premiéra proti jednému z najlepších tímov KHL, pred vypredaným hľadiskom nebola jednoduchá. Zvládol ju skutočne výborne. Som na neho hrdý a šancu dostane aj v ďalšom zápase. Myslím si, že sa bude stále zlepšovať,“ dodal tréner Slovana.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Petri Matikainen