Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedorost zvonil zvončekom, Vondrku tešili iskričky. A trénera bolelo srdce

Elektrizujúca atmosféra, vianočné koledy a dramatický hokej. Len škoda zbytočnej prehry - povzdychla si na Štedrý deň vypredaná Slovnaft aréna.

26.12.2014 12:30
slovan, fanusik, hokej Foto: ,
Fanúšik Slovana.
debata

Hokejisti Slovana Bratislava hrali historicky prvýkrát na Vianoce. V špeciálnej edícii červených dresov si víťazný darček nedopriali. Pritom 99 sekúnd pred koncom tretej časti vyhrávali v KHL nad Nižnekamskom 4:3. Nepochopiteľné tri inkasované góly v závere im pokazili sviatočný zápas.

„Bolí ma z toho srdce, prehrať pred plným domom,“ uviedol tréner Petri Matikainen. „Chceli sme v sviatočný deň urobiť ľuďom radosť, takže pocity sú hrozné. Stratili sme dôležité body,“ neveriacky krútil hlavou Tomáš Netík. Premiérový štart za belasých si pripísal kanadský obranca Cam Barker i navrátilec z Trenčína Lukáš Kozák.

Po stretnutí slovanisti vykorčuľovali na ľad aj so svojimi ratolesťami a poďakovali sa hŕstke verných divákov, ktorí sa príliš neponáhľali k štedrovečernému stolu. „Takúto atmosféru som už dlho nezažil. Ďakujeme fanúšikom, že nás prišli povzbudiť aj na Vianoce,“ povedal Milan Bartovič. Kým slovanistický kapitán poskytoval rozhovory, jeho sedemročný syn Adrien a štvorročný Alex si krátili čas v kabíne s ďalšími deťúrencami hokejom.

Mediálnu pozornosť spolu s otcom si užíval synček Václava Nedorosta. Práve český útočník má najväčšie skúsenosti s vianočnými zápasmi „Už je to siedmykrát, čo som hral počas Vianoc. Kúpil som kapra, zabil ho, vypitval a naporcoval. Tým sa moja práca skončila. Ostatné povinnosti mala na starosti manželka. Zápas treba hodiť za hlavu, máme tu deti a treba im urobiť pekné sviatky. K našej tradícii patrí, že po večeri zazvoním zvončekom, presunieme sa k stromčeku a rozbalíme darečky,“ prezradil po zápase 32-ročný Nedorost.

Naopak, svoju prvú skúsenosť s vianočným duelom má jeho krajan a rovesník Michal Vondrka. „Na tribúne som mal dcérky, priateľku Veroniku a jej rodičov. Teším sa na iskričky v očiach svojich dcér, keď pod stromčekom uvidia darčeky a tiež na zemiakový šalát, ktorý pripravila priateľka. Nechcem preháňať, ale urobila asi dvanásť kilogramov a najedlo by sa z neho celé mužstvo,“ konštatoval Vondrka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Michal Vondrka #Václav Nedorost