Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Sigalet zamieril zo Slovana do Švédska

Kariéra kanadského hokejového obrancu Jonathana Sigaleta bude po odchode zo Slovana Bratislava pokračovať vo švédskom klube Lulea Hockey.

21.12.2014 10:14
hokej, khl, slovan, atlant,Jonathan Sigalet Foto: ,
Jonathan Sigalet
debata (1)

Dvadsaťosemročný bek sa z rodinných dôvodov rozhodol pre pôsobenie vo švédskej súťaži, ktorá je podstatne menej náročná na cestovanie ako Kontinentálna hokejová liga a umožní mu stráviť viac času s najbližšími.

„Je to všestranný obranca, ktorý je korčuliarsky veľmi kvalitný. V obrannej hre je veľmi spoľahlivý,“ uviedol na klubovom webe športový riaditeľ Luley Lars Bergström. Sigalet podpísal so švédskym tímom zmluvu do konca sezóny 2015/2016. Okrem Kanaďana získala Lulea aj ďalšiu posilu do obrany z KHL, z CSKA Moskva prichádza Chad Billins.

Rodák z Vancouveru Sigalet pôsobil na Slovensku od leta 2011. Najprv jednu sezónu strávil v HC Lev Poprad, potom zamieril do Slovana Bratislava. Za mužstvo z hlavného mesta SR absolvoval dovedna 135 duelov základnej časti KHL s bilanciou 4 góly a 19 asistencií, v play-off pridal štyri štarty a jednu gólovú prihrávku. V aktuálnom ročníku 2014/2015 si Kanaďan pripísal v 38 zápasoch jednu asistenciu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Jonathan Sigalet