Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hossa už nie je hráčom Dynama Riga. Kam poputuje?

Útočník Marcel Hossa už nie je hráčom klubu Kontinentálnej hokejovej ligy Dynamo Riga.

20.12.2014 15:22
Marcel Hossa Foto: ,
Zľava: Marcel Hossa a Gunars Skvorcovs z Dynamo Riga.
debata (1)

Obe strany sa vzájomne dohodli na ukončení spolupráce, o čom informoval klubový web. Spoločne so slovenským krídelníkom sa lúčia s mužstvom aj brankár Edgars Masalskis, obranca Georgijs Pujacs a zakončovateľ Piotr Ščastlivyj. Podľa pravidiel súťaže, ak klub ukončí s hráčom kontrakt do 20. decembra, vyplatí mu 50 percent zo zvyšnej sumy. Ak to bude po tomto dátume, potom musí uhradiť celý zvyšok platu. V KHL sa môžu meniť dresy iba do 25. decembra.

Dynamo Riga zaradilo Hossu a spol. začiatkom týždňa na listinu nechránených hráčov, odkiaľ si ich mohli záujemcovia vziať do 48 hodín. Keďže sa tak nestalo, lotyšský klub ich poslal formálne na farmu do mužstva Metallurgs Liepaja a následne sa s nimi dohodol na ukončení spolupráce. Kvarteto hráčov si teraz môže hľadať nové pôsobisko.

Tridsaťtriročný krídelník Marcel Hossa prišiel do Dynama – nie prvý raz – pred sezónou 2012/2013. Dávnejšie hral v NHL za Montreal, New York Rangers a Phoenix a pobudol aj vo švédskom tíme Mora IK. V Rige bol ilavský rodák aj v rokoch 2008 – 2010 a potom 2011 – 2012. V KHL si zahral aj za Ak Bars Kazaň, Spartak Moskva a Lev Praha.

Marcel Hossa nastúpil v tomto súťažnom ročníku na 38 duelov, dosiahol bilanciu 7+9. Dinamo figuruje na predposlednej 13. priečke v tabuľke Západnej konferencie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Riga #Marcel Hossa