Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan angažoval do bránky skúseného Kanaďana LeNeveua

Problémy Slovana Bratislava na brankárskom poste po zranení Johana Backlunda by mal vyriešiť kanadský gólman David LeNeveu.

11.12.2014 11:24
David LeNeveu Foto: ,
Brankár David LeNeveu v drese Columbusu v roku 2010.
debata

Tridsaťjedenročný rodák z Fernie bol doteraz hráčom tímu ECHL South Carolina Stingrays. V minulej sezóne mal miesto na súpiske New Yorku Rangers, v niekoľkých zápasoch bol dvojkou pripravenou na striedačke. V NHL už chytal za Phoenix Coyotes a Columbus Blue Jackets, v Európe pôsobil v Salzburgu a Linzi.

„Takú náročnú súťaž, akou KHL nepochybne je, a navyše v nabitom programe počas Vianoc je takmer nemožné odchytať s jedným brankárom. Preto sme okamžite po zranení Johana Backlunda začali hľadať gólmana k Jarovi Janusovi. Podarilo sa nám získať skúseného kanadského brankára Davida LeNeveua, ktorý má za sebou odchytaných niekoľko sezón v AHL, nazrel aj do NHL. Verím, že nám pomôže a pri Jarovi Janusovi budeme mať ďalšieho spoľahlivého muža medzi troma žrďami,“ povedal na klubovom webe generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

LeNeveu priviedol v ročníku 2009/2010 Salzburg k rakúskemu titulu i triumfu v Kontinentálnom pohári. Kanadu reprezentoval na svetovom šampionáte do 20 rokov 2003. „Dnes začínam nové dobrodružstvo. Idem do Bratislavy hrať KHL,“ oznámil na sociálnej sieti Twitter LeNeveu.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #David LeNeveu