Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan podľa Majorova nepatrí do KHL. Načo sú nám chudobní známi, pýta sa

Niekdajšieho vynikajúceho hokejového reprezentanta a neskôr trénera v Sovietskom zväze Borisa Majorova teší zameranie vedenia Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na domáce kluby.

10.12.2014 11:47
Slovan Bratislava, Novosibirsk Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (4)

Popri tom nechápe a nesúhlasí s účinkovaním zahraničných klubov v tejto súťaži s moskovským riadením. „Nového prezidenta ligy Černyšenka osobne nepoznám a ešte som nevidel žiadne vážne rozhovory s ním o budúcnosti KHL. Z toho, čo presiaklo do médií, možno poznamenať, že smerovanie je správne. Je to podpora tradičných mužstiev – Spartaka či Krídel sovietov. Hlavné je dostať z ligy kluby, ktoré začínali od nuly. A v súčasnosti nedosahujú potrebnú úroveň,“ povedal pre denník Sovetskij Sport v súčasnosti už 76-ročný Majorov.

Podľa skúseného odborníka do súťaže nepatrí Slovan Bratislava ani Medveščak Záhreb. „Načo sú nám v lige títo zahraniční ‚chudobní známi‘? Chápem to len v prípade Jokeritu. Je to vo Fínsku veľmi populárny klub, jeden z najlepších a úradujúci ligový šampión. Ale možno ho porovnávať napríklad s Medveščakom? Nikdy som nezastával názor účasti zahraničných mužstiev v našej súťaži. Ak ich už medzi nás prijmeme, tak nech sú na úrovni Jokeritu, nie ako Slovan či Medveščak,“ dodal Majorov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Boris Majorov