Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanisti proti Omsku bez Nagya, Backlund a Mihálik sa vrátia po sviatkoch

Bez najproduktívnejšieho hráča v tejto sezóne, útočníka Ladislava Nagya, nastúpi Slovan Bratislava v pondelkovom domácom súboji Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) proti Avangardu Omsk.

08.12.2014 13:36
Slovan, hokej, radosť Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Rodáka zo Šace limitujú zdravotné problémy. Do zostavy sa vráti obranca Jonathan Sigalet, ktorý piatkový zápas v Moskve proti Dinamu vynechal pre dištanc za dva pästné súboje v Soči.

Do bránky sa v stretnutí, ktoré sa začne o 19.30 h SEČ, postaví Jaroslav Janus. V prvom útoku budú korčuľovať pred obrancami Tomášom Starostom a Michalom Sersenom útočníci Tomáš Surový, Václav Nedorost a Štefan Ružička.

Omsk pred duelom v Bratislave vyhral tri stretnutia, keď nezaváhal s Ufou, Vladivostokom ani v Astane. Slovan na dvojzápasovom tripe v Rusku nezískal ani bod a v tabuľke Západnej konferencie je trinásty.

Predpokladaná zostava Slovana na pondelkový duel proti Omsku (zdroj: hcslovan.sk):
Janus – Starosta, Sersen, Štajnoch, Baranka, Sigalet, J. Brejčák, Luža – Surový, V. Nedorost, Š. Ružička – Netík, Tičar, Jeglič – Murley, Bartovič, Vondrka – A. Šťastný, Bližňák, Ölvecký

Slovan do konca roka 2014 bez Backlunda i Mihálika

Hokejový Slovan Bratislava sa do konca kalendárneho roka 2014 musí zaobísť bez dvojice defenzívnych opôr – brankára Johana Backlunda a obrancu Vladimíra Mihálika. Informuje o tom oficiálny web slovenského účastníka nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Gólman Johan Backlund, ktorý v doterajšom priebehu sezóny odchytal 22 zápasov, si poranil sval v oblasti dolnej končatiny počas predĺženia domáceho zápasu proti Atlantu Mytišči (2:1 po sam. nájazdoch). Švédsky brankár má v ročníku 2014/2015 úspešnosť zákrokov 90,9% a v čase zranenia pravidelne nastupoval v zápasoch Slovana. V ďalších dueloch sa už v bránke „belasých“ neobjavil.

Podľa lekárov 33-ročný Backlund v tomto kalendárnom roku už do hry nezasiahne. „Vedenie Slovana sa z tohto dôvodu snaží k Jaroslavovi Janusovi v náročnej časti sezóny získať ešte jedného kvalitného brankára,“ uvádza sa na webe bratislavského klubu. Obranca Vladimír Mihálik inkasoval rovnako v domácom zápase proti Atlantu Mytišči puk priamo do tváre.

Zdravotné problémy má aj najproduktívnejší hráč Slovana útočník Ladislav Nagy. Ten sa zranil v súboji pred vlastnými fanúšikmi proti Metallurgu Novokuzneck (5:0). Vzápätí so spoluhráčmi odcestoval na krátky trip do Ruska, no na ľade nováčika zo Soči absolvoval len časť duelu. „Zranenie Nagya našťastie nie je vážnejšieho charakteru a späť na ľade by sa mohol objaviť už v úvode domácej série,“ uvádza web Slovana.

Už v pondelok 8. decembra „belasí“ privítajú Avangard Omsk, o dva dni neskôr Barys Astana, o ďalšie dva dni Salavat Julajev Ufa. Pokračovať budú domáce stretnutia proti Jokeritu Helsinki (15. decembra), po reprezentačnej pauze súboje proti Lade Togliatti (22.12.), vianočný duel s Neftechimikom Nižnekamsk a štefanský proti SKA Petrohrad.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ladislav Nagy #Johan Backlund