Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan prišiel o Backlunda asi na šesť týždňov, zvažuje výmeny

Hokejový Slovan Bratislava prišiel na dlhšiu dobu o zranenú tohtosezónnu brankársku jednotku Johana Backlunda. Tridsaťtriročný Švéd neabsolvoval s mužstvom už ani cestu na zápasy so Soči a Dinamom Moskva a podľa televízie TA3 si liečba vyžiada pravdepodobne až šesť týždňov.

07.12.2014 10:57
Johan Backlund Foto: ,
Johan Backlund.
debata

V Slovane preto hľadajú náhradu, ktorá utvorí v súčasnosti dvojicu s Jaroslavom Janusom. Slovenskému gólmanovi kryje chrbát Samuel Baroš.

Backlund sa zranil 29. novembra v zápase s Atlantom Mytišči, ktorý dochytal len so sebazaprením. V tejto sezóne nastúpil na 22 stretnutí, v ktorých mal úspešnosť zákrokov 90,7 % a priemer 2,22 inkasova­ného gólu.

Slovan neprežíva ideálne obdobie a čaká ho sedemzápasová domáca séria, v ktorej sa pravdepodobne rozhodne o jeho šanciach na postup do play-off. Už v pondelok nastúpia zverenci Petriho Matikainena proti Avangardu Omsk, potom ich čakajú súboje s Barysom Astana, Salavatom Julajev Ufa, Jokeritom Helsinki, Ladou Togliatti, Neftechimikom Nižnekamsk a SKA Petrohrad.

Viacerí hráči tímu majú ďaleko od ideálnej formy. Generálny manažér Maroš Krajči nevylučuje ani ďalšie zmeny v kádri. „Možno by hráčom, ktorí sú v tíme tri či štyri roky, prospela výmena,“ uviedol Krajči.

Hovorí sa predovšetkým o výmenách Michala Vondrku a Mária Bližňáka. Klub ich však uvoľní len za adekvátnu náhradu. V súvislosti s Bližňákom sa podľa TA3 hovorí v súčasnosti o Plzni, v minulosti sa spomínali aj Liberec či Sparta Praha.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Johan Backlund