Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koskinen skončil v Novosibirsku pre padajúci kurz rubľa. Už trénuje v Petrohrade

Fínsky brankár Mikko Koskinen, ktorý odmieta nastupovať pre padajúci kurz rubľa na ďalšie zápasy za tím Kontinentálnej hokejovej ligy Sibir Novosibirsk, už trénuje podľa denníka Sport-Express s SKA Petrohrad.

05.12.2014 10:52
Mikko Koskinen Foto: ,
Mikko Koskinen ešte v bránke Novosibirsku počas zápasu s HC Slovan Bratislava.
debata (1)

Podľa hlavného trénera „armejcov“ Viačeslava Bykova sa Koskinen sám obrátil na vedenie klubu a ponúkol mu svoje služby. Vinou nízkej ceny ropy a sankcií proti Rusku sa znižuje hodnota zárobkov v eurách či dolároch hokejistom, ktorí majú plat v ruských rubľoch.

Koskinen ešte musí dotiahnuť rozchod s Novosibirskom. Skúsený gólman podľa zdrojov ruských médií odmietol nastúpiť už na pondelkový zápas na ľade Dinama Riga, v ktorom dostal šancu Nikita Bespalov. Pôvodne nechcel chytať ani v stredu proti Atlantu Mytišči, ale po rozhovore s vedením klubu zmenil názor.

Koskinena by mal v Novosibirsku nahradiť Čech Alexandr Salák, ktorý podľa championat.com koncom novembra predčasne skončil práve v SKA Petrohrad. Do Sibiru prichádza 27-ročný gólman ako voľný hráč. V Petrohrade stál Salák naposledy v bránke 2. novembra. Celkovo v tejto sezóne nastúpil v devätnástich zápasoch, z ktorých bolo štrnásť víťazných.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sibir Novosibirsk #Mikko Koskinen