Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan zrádza psychika, žŕdky i mantinely

Ani spoľahlivá defenzíva na čele s brankárom Backlundom, sympatický herný prejav či bojovnosť nestačili na body. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v druhom domácom zápase KHL za sebou - s Viťazom Podoľsk 0:2.

28.11.2014 17:20
Ladislav Nagy Foto: ,
Sprava: Ladislav Nagy zo Slovana a a brankár Harri Säteri a Igor Golovkov z Viťaza počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi HC Slovan Bratislava - Viťaz Podoľsk.
debata

Pred rekordne najnižšou návštevou v Slovnaft aréne počas trojročného pôsobenia v KHL (7719 divákov) odohrali slovanisti s priamym konkurentom v boji o play off výborný zápas. Domácim však chýbalo to najpodstatnejšie – góly.

„Na svoj tím nemôžem povedať nič negatívne. Predviedli sme dobrý hokej. Korčuľovali sme, útočili, boli silní v osobných súbojoch. Jediné, čo nám chýbalo, boli góly. Neviem si vysvetliť, prečo máme takú smolu. Som presvedčený, že ak budeme hrať takto naďalej, musí sa to otočiť,“ konštatoval fínsky tréner Petri Matikainen.

Proti jeho zverencom stáli žŕdky i mantinely. Kalich horkosti si vypili do dna pri rozhodujúcom góle. Počas oslabenia nepremenil samostatný únik Nagy a z protiútoku hostia trestali netradičným spôsobom. Nahodený puk sa nešťastne odrazil od mantinelu priamo pred bránku, kde už dvojica hosťujúcich hráčov nezaváhala.

Obrovskú snahu pretrhnúť súčasnú krízu bolo badať na Ladislavovi Nagyovi. Tvoril hru, dostával sa do šancí, no rovnako ako jeho spoluhráči, stroskotal na výbornom brankárovi Saterim. Mužstvo chcel napriek svojmu nižšiemu vzrastu nabudiť aj bodyčekmi.

„Z troch gólových šancí musím aspoň jednu premeniť. Nemôžem si všímať rozhodcov, ale to, čo predvádzali, je katastrofa,“ hneval sa krídelník Slovana. „Musíme ďalej takto hrať, napádať a bojovať. Nemôžeme mať žiadnych pasažierov. Pokojne sme mohli zvíťaziť 5:1. Inkasovali sme však z jedinej šance súpera,“ krútil hlavou najproduktívnejší útočník Slovana (14+11).

Bratislavčania sú v prebiehajúcej sezóne najslabším mužstvom v celej KHL na domácom ľade. Súčasnú situáciu si nevie vysvetliť ani kapitán Milan Bartovič, ktorý najväčší problém vidí v psychike. „Už je to jeden veľký kolotoč. Akoby sa tie zápasy stále opakovali. Vyhrabať sa z toho musíme len sami. Nemôžeme chodiť so sklonenými hlavami,“ tvrdil 33-ročný útočník.

Klesajúcu návštevnosť a komornejšiu atmosféru si hokejisti uvedomujú. „Je to strašný pocit stáť po zápase pred divákmi a ďakovať im po takomto stretnutí. Musia však vidieť, že sme sa na to nevykašľali,“ uviedol Michal Vondrka.

Najvernejší fanúšikovia svoj tím napriek ďalšej prehre ocenili – najmä za bojovnosť. „Nevadí, nabudúce to zlomíte, hlavy hore,“ znelo z hľadiska.

Ak sa chcú hokejisti Slovana udržať v boji o play off, potrebujú zabrať naplno už v dnešnom súboji o 17.30 s Atlantom Mytišči.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ladislav Nagy