Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší brankár týždňa vyzve hviezdny Jaroslavľ

Na hokejistov Slovana Bratislava čaká v priebehu siedmich dní štvorzápasová porcia zápasov s priamymi konkurentmi o play off. Domácu šnúru odštartujú o 19.00 s Lokomotivom Jaroslavľ.

25.11.2014 08:00
Hokejisti Slovana Bratislava Foto: ,
Hokejisti Slovana Bratislava.
debata (1)

Na aktuálne ôsmy celok Západnej konferencie strácajú zverenci Petriho Matikainena päť bodov. Lokomotiv príde do Bratislavy aj so svojimi najväčšími hviezdami. Oporou v defenzíve je Švéd Staffan Kronwall a k útočným lídrom patrí jeho krajan Martin Thornberg, Čech Jiří Novotný, Kanaďan Geoff Platt či fínsky bombardér Petri Kontiola.

„Musíme hrať rovnakým štýlom ako vonku – jednoducho v obrane, v útoku sa tlačiť pred bránku a dávať góly. Jaroslavľ hrá celoplošný hokej a nebezpečná bude každá formácia. V najbližších dueloch hráme s tabuľkovými súpermi. Keď chceme pomýšľať na úspešnú sezónu, potrebujeme víťaziť,“ hovorí 27-ročný obranca Vladimír Mihálik.

Urastený bek sa dostáva do solídnej formy, od fínskeho kouča dostáva na ľade čoraz viac priestoru a v posledných dueloch hral už v prvej formácii. „Odkedy som prišiel do Slovana, snažím sa pracovať vždy naplno. Teraz sa mi celkom darí, ale stále je čo zlepšovať,“ dodal. Podľa posledného tréningu by sa mal objaviť v prvej obrannej dvojici s Michalom Sersenom.

V útoku môžu slovanisti počítať s uzdraveným Kanaďanom Mattom Murleym. V bránke by sa mal objaviť Johan Backlund, ktorý v posledných dvoch dueloch dostal iba jeden gól a mal úspešnosť zásahov 98,21 percenta. Tridsaťtriročného Švéda dokonca vyhlásili za najlepšieho brankára KHL v minulom týždni.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava