Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy s Ružičkom si zaspomínajú na domáci šampionát

Ich súpisku poznajú už naspamäť. Hokejisti Slovana Bratislava už po piatykrát v sezóne nastúpia proti Medveščaku Záhreb.

12.11.2014 09:00 , aktualizované: 15:46
Slovan, hokej, radosť Foto: ,
Hokejisti Slovana Bratislava.
debata

Bilancia vzájomných zápasov je vyrovnaná, každé mužstvo si pripísalo po jednom víťazstve doma i vonku.

Najväčšou hviezdou spomínaných štyroch duelov bol útočník Ladislav Nagy. Chorvátskemu súperovi nastrieľal sedem gólov a zaznamenal dva hetriky.

„Celkom sa mi proti nim darí, ale dnes bude dôležité, aby sme zvíťazili. Boj o play off je vyrovnaný a potrebujeme zbierať body. Nemôžeme robiť zbytočné chyby v obrane a musíme sa čo najviac tlačiť do bránky,“ konštatoval 35-ročný krídelník.

Slovanisti majú v tabuľke Západnej konferencie o bod viac ako Záhreb. „Sezóna je ako na hojdačke. Máme nevyrovnané výkony. Potrebujeme odohrať sériu šiestich kvalitných zápasov. Najlepšie, keď ju odštartujeme s priamym konkurentom o play off,“ dodal.

Po trojzápasovej pauze zavinenej zranením sa košický rodák predstavil už v predchádzajúcom zápase na ľade Astany. „Predtým som štyri dni nekorčuľoval a cítil som ešte miernu bolesť. Teraz je to už lepšie.“

Proti Záhrebu nastúpi za Slovan aj nová akvizícia, útočník Štefan Ružička. Tréner Petri Matikainen s ním počíta do prvej formácie s Nagyom a Surovým.

„Je to vynikajúci hráč, ktorý nám určite pomôže svojimi gólmi. Naposledy sme na pár striedaní spolu nastúpili na domácich majstrovstvách sveta pred tromi rokmi. Teším sa na našu spoluprácu a verím, že ,Suro' nám to tam bude dobre hádzať,“ uzavrel Nagy.

Úvodné buly je v Slovnaft aréne o 19.00.

Predpokladaná zostava Slovana (zdroj: hcslovan.sk):
Backlund (Janus) – Štajnoch, Sigalet, Sersen, Baranka, V. Mihálik, J. Brejčák, Luža – L. Nagy, Surový, Š. Ružička – Netík, V. Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Bartovič – A. Šťastný, Bližňák, Lunter

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Štefan Ružička #Ladislav Nagy