Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouča Omska nahnevali rozhodcovia. Po zápase sa chcel biť

Tréner hokejistov Avangardu Omsk Raimo Summanen sa poriadne rozohnil po štvrtkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Dynama Moskva.

07.11.2014 11:07 , aktualizované: 14:35
KHL, Kontinentálna hokejová liga Foto:
KHL, Kontinentálna hokejová liga.
debata

Po skončení duelu sa chcel pobiť s koučom domácich Harijsom Vitoliňšom. Fín žiadal priestor na šarvátku trénerov. Vitoliňš zachoval pokoj a rozvahu a nenechal sa vyprovokovať k pästnej výmene názorov, za čo dostal jeho zamestnávateľ od vedenia súťaže pokutu vo výške 300-tisíc rubľov (5200 eur).

Dynamo vyhralo nad Avangardom 5:4 po predĺžení. Súboj rozhodol v 63. min Janne Jalasvaara, ktorý podľa Summanena v tom čase už nemal byť dávno na ľade, keďže mal pykať za zákrok na Chada Kolarika zo záveru riadneho hracieho času. „Dnes sa hral dobrý hokej, ale práca rozhodcov taká nebola. Ukazuje sa, že v Moskve vždy vedia, ako majú rozhodovať. Jalasvaara v závere napadol Kolarika, mal dostať vyšší trest. Pred dvoma rokmi za takýto zákrok inkasoval dištanc Arťuchin. Jalasvaara si zaslúži aspoň päťzápasovú diskvalifikáciu,“ hneval sa po zápase Summanen.

Správanie fínskeho trénera Avangardu už prešetrovala príslušná komisia Kontinentálnej hokejovej ligy. Za správanie kormidelníka dostal pokutu klub, 300-tisíc rubľov mu však pokojne môže zosobniť a strhnúť z platu. „Rozhodcovia môžu urobiť chybu, kluby môžu byť nespokojné s ich výkonmi, ale podobné správanie je neakceptovateľné. Summanen nenadával po rusky, ale všetci sme pochopili, čo hovoril. Tréneri i hráči sa musia vedieť ovládať počas zápasov,“ povedal viceprezident KHL Dmitrij Kurbatov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Avangard Omsk #Raimo Summanen