Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan chce zlepšiť domácu bilanciu

Uvoľnená atmosféra, detský smiech a chlapská pasovačka. Takto to vyzeralo po včerajšom doobedňajšom tréningu hokejistov Slovana Bratislava pred sériou troch domácich duelov.

30.10.2014 12:00
Slovan, hokej, radosť Foto: ,
Radosť hráčov bratislavského Slovana.
debata

Zverenci trénera Petriho Matikainena sa v nej budú snažiť nadviazať na zisk ôsmich bodov z posledného štvorzápasového výjazdu. Tri víťazstvá v rade ich posunuli nad čiaru postupu do play off KHL. Mali v nich priemer štyri góly na zápas. Strelecky sa prebúdza Tomáš Netík, ktorý na výjazde zaznamenal tri presné zásahy.

„Góly sa odo mňa očakávajú. Rovnako ich od seba čakám aj ja. Keď ich nestrieľam, nie je to príjemné. Motivovalo ma, že som sa aspoň dostával do šancí. Vlani som desaťkrát vystrelil a polovica pukov mi padla do bránky,“ konštatoval 32-ročný český krídelník.

V posledných dvoch dueloch ho fínsky lodivod zaradil do útočnej formácie spolu s jeho krajanmi Michalom Vondrkom a Václavom Nedorostom. „S chlapcami sa poznáme od šestnástich rokov z reprezentácie, máme rovnaký vek a výborne si rozumieme,“ dodal.

Slovanisti majú v tabuľke Západnej konferencie 29 bodov. Kým u súperov získali dvadsať, doma len deväť. „Verím, že túto bilanciu zlepšíme. Výhodu domáceho prostredia s podporou skvelých divákov musíme využiť. Z troch zápasov by som bral deväť bodov,“ vyhlásil Netík.

Naposledy sa v zápase s Ladou Togliatti blysol dvoma gólmi a jednou asistenciou Milan Bartovič. Osobný úspech je pre neho druhoradý. „Sezóna je dlhá, máme pred sebou ešte štyridsať zápasov. Potrebujeme mať vyvážený káder a nie silných jednotlivcov. Každý duel by mala rozhodovať iná formácia. Netreba sa pozerať na štatistiky. Dôležité je, aby si každý plnil svoje úlohy,“ povedal kapitán Slovana.

Najbližšie tri zápasy odohrajú slovanisti proti tímom z Východnej konferencie. Domácu sériu odštartujú dnes o 19.30 proti Sibiru Novosibirsk. V zostave by sa mala objaviť aj nová akvizícia Tomáš Rachůnek. Po príchode sa ho ujali bývalí spoluhráči z pražskej Sparty – Mário Bližňák a Michal Sersen či Tomáš Surový, s ktorým hrával v Leve Praha.

„S trénerom sme sa dohodli, že dnes nastúpim v štvrtej formácii. Teším sa na svoju premiéru v belasom drese. Pamätám si, že keď som tu hral s Levom, panovala tu fantastická atmosféra. Chcem mužstvu, čo najviac pomôcť v boji o play off a byť platným hráčom,“ prezradil.23-ročný český útočník.

Po včerajšom doobedňajšom tréningu bola na ľade uvoľnená atmosféra. Václav Nedorost a Milan Bartovič sa naháňali s pukom so svojimi synmi a bojovného ducha ukázala dvojica Štajnoch-Lunter, ktorí sa v dobrej nálade chlapsky popasovali.

Vo zvyšných domácich dueloch Slovan privíta v piatok o 19.30 Chabarovsk a v nedeľu o 17.00 si zmeria sily s Vladivostokom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava