Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan pykal v Čeľabinsku za nepremenené šance

Opäť rovnaká pesnička. Hokejisti Slovana súpera prestrieľali (34:25), utvorili si viac vyložených príležitostí. Nepresná muška a lacné inkasované góly ich stáli body. V Čeľabinsku prehrali 2:3.

19.10.2014 15:00
Kurtis Foster Foto: ,
Kurtis Foster strelil jeden z dvoch gólov Slovana v Čeľabinsku.
debata

Štart do zápasu mali raketový. Už v 27. sekunde otvoril skóre Netík. V ďalších fázach hostia ľahkovážne zahadzovali šancu za šancou – až prišiel trest. Najväčšiu príležitosť domácich ešte Růžička nepremenil. V poslednej minúte prvej tretiny vyrovnal Bulis, keď jeho ľahký puk prekĺzol Janusovi pomedzi betóny.

„Táto prehra bude ešte dlho mrzieť. Dvakrát sme viedli, vždy sme však domácim dovolili vyrovnať, čo bola veľká chyba. Škoda, že sme im neodskočili na dva góly, šancí sme na to mali viacero. Pri stave 3:1 by sa nám hralo podstatne ľahšie,“ uviedol pre klubovú stránku strelec otváracieho gólu.

V druhej časti sa hra vyrovnala. Do vedenia mohol poslať belasých Bartovič. Jeho zakončenie blafákom pri trestnom strieľaní mu však nevyšlo. Ujala sa až strela Fostera, ktorú tečoval Jeglič.

„Pri druhom góle som urobil to, čo sa odo mňa očakáva: tvrdo vystreliť na bránku tak, aby z toho vznikali možnosti na teče alebo dorážky. Potrebujeme v ďalších zápasoch viac takýchto gólov,“ konštatoval Kanaďan Foster.

Čeľabinsk vyrovnal druhým gólom do šatne a opäť mu k nemu dopomohli hostia. Najprv sa nechal zbytočne vylúčiť Hudáček a po následnom vyšachovaní obrany si puk nešťastne usmernil do siete Sersen. Rozhodujúci gól v treťom dejstve zaznamenal z bezprostrednej blízkosti Kokujov.

„Snažili sme sa útočiť aj v tretej tretine, ale inkasovali sme a už sa nám nepodarilo vyrovnať. Je to veľmi frustrujúce. Prehrali sme zápas, v ktorom súper nebol lepší. Musíme sa z toho rýchlo dostať, hrať ešte sebavedomejšie a začať vyhrávať,“ dodal Jeglič.

„V prvej a druhej tretine sme dobre korčuľovali, boli dôrazní pred bránkou, vytvorili si tlak a mali dostatok šancí na skórovanie. Bohužiaľ na gól potrebujeme až príliš veľa príležitostí. Myslím, že sa v zápasoch zlepšujeme, no súťaž je veľmi kvalitná, slabý súper tu nie je, preto musíme podávať v stretnutiach ešte lepšie výkony na všetkých postoch,“ tvrdil tréner Petri Matikainen.

Po zápase sa výprava Slovana presunula do Chanty-Mansijska, kde o polnoci miestneho času ukazoval teplomer mínus 17 stupňov. Štvorzápasovú sériu prehier v KHL môžu slovanisti pretrhnúť v pondelok o 15.30, keď nastúpia proti tamojšej Jugre. Priamy prenos vysiela stanica Sport 2.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Traktor Čeľabinsk