Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mezei si musí hľadať nový klub, v Záhrebe mu nepredĺžili zmluvu

Obranca Branislav Mezei si musí hľadať nové pôsobisko, po ukončení krátkodobého kontraktu s ním už nový nepodpísal účastník Kontinentálnej hokejovej ligy Medveščak Záhreb.

16.10.2014 13:48
Branislav Mezei, hokej Foto: ,
Branislav Mezei.
debata

Mezei sa v metropole Chorvátska dohodol na spolupráci na prvých osemnásť zápasov sezóny KHL a na základe jeho výkonnosti sa mal klub rozhodnúť, či bude s ním pokračovať.

„Rozhodli sme sa, že neakceptujeme možnosť predĺžiť zmluvu s Branislavom Mezeiom. Máme dostatočne široký káder. Mezeiovi želáme šťastie v ďalšej kariére a oceňujeme jeho úsilie pre náš klub,“ uviedol na webe Medveščaku jeho športový riaditeľ Aaron Fox. Mezei stihol nastúpiť za Medveščak na osem stretnutí, v ktorých nazbieral štrnásť trestných minút. Naposledy hral 29. septembra proti SKA Petrohrad.

Branislav Mezei hral pred príchodom do Záhrebu za Viťaz Podoľsk, v jeho drese absolvoval 47 duelov s bilanciou 4 góly a 4 asistencie. Predtým pôsobil aj v Avtomobiliste Jekaterinburg, HC Lev Poprad či Baryse Astana. Vyskúšal si aj českú (Pardubice, Třinec), slovenskú (Trenčín) či fínsku ligu (Espoo Blues).

V zámorskej NHL za Floridu a NY Islanders odohral dovedna 240 zápasov základnej časti, nazbieral v nich 24 bodov za 5 presných zásahov a 19 gólových prihrávok. Slovensko reprezentoval na štyroch turnajoch MS (2001, 2004, 2008 a 2013). S juniorským výberom SR získal na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov bronz v sezóne 1998/1999.

debata chyba
Viac na túto tému: #Medveščak Záhreb #Branislav Mezei