Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Rige zadarmo nehráme, tvrdí obranca Jurčina

V ôsmom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy sa dočkal prvého gólu. S víťaznou príchuťou.

25.09.2014 07:00
Milan Jurčina Foto:
Milan Jurčina.
debata

Skúsený obranca Milan Jurčina spoznáva ruskú nadnárodnú súťaž v lotyšskom klube Dynamo Riga. V utorkovom domácom zápase proti Atlantu Mytišči najprv tŕpol na trestnej lavici, aby hostia za stavu 2:2 nepotrestali jeho vylúčenie a neujali sa vedenia. Jeho spoluhráči sa ubránili a v momente, keď skočil na ľad, dostal presný pas na útočnú modrú. Z brejku prekonal súperovho brankára a posunul svoje mužstvo k cennému víťazstvu.

„Potrebovali sme ho, začiatok súťaže nám trochu ušiel. Najmä doma sa patrí vyhrávať, aby sme sa držali na postupovej pozícii do play off. Samostatné nájazdy veľmi netrénujem, nepatrím k hráčom, ktorí vymýšľajú, ako zakončiť. Videl som v bránke voľný priestor, puk som poslal tam, kde som chcel,“ vraví urastený bek. Do Rigy prišiel pôvodne na skúšku, no už má istotu do konca sezóny. „Ono to bolo tak, že po dvoch dňoch po príchode som nastúpil na prvý prípravný zápas – a po ňom sme sa s vedením klubu dohodli na ročnej zmluve,“ vysvetľuje.

Poznal s výnimkou Marcela Hossu, spoluhráča zo slovenskej reprezentácie, niekoho v novom mužstve?

„Z videnia pár hráčov – zo vzájomných zápasov Slovenska a Lotyšska. Marcel Hossa ma zorientoval, ukázal mi mesto. Už sa v ňom nestratím. Zvykám si na nové pôsobisko, spoluhráčov i súťaž. Prešiel som viacerými ligami, každá má svoje špecifikum. V káhael sa hrá viac technicky, no podstata hokeja je všade rovnaká. Dôležité je, že nastupujem pravidelne, cítim dôveru trénerov. Zatiaľ je všetko v poriadku,“ vraví.

Naozaj? – sondujeme. Najmä ruské médiá informujú o pretrvávajúcich finančných problémoch klubu. Ba vyskytli sa aj názory, že hokejisti Dynama by mohli odohrať sezónu zadarmo – vraj v predchádzajúcich si zarobili dosť. Dostali ste už prvú výplatu?

„Zatiaľ nie, no v Rige som akurát mesiac. Tiež som všeličo počul, no pre nás je najpodstatnejšie ubezpečenie majiteľa klubu i generálneho manažéra, že to, čo máme v zmluvách, dostaneme. Napokon, vedenie KHL a hráčska asociácia platy garantujú, takže sa podlžností neobávam,“ prízvukuje Jurčina. A čo zápisné za prvý gól?

„Nejako ma to po veľkej radosti z víťazstva obišlo,“ podotkne v dobrej nálade.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Riga #Milan Jurčina