Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan povedie Fín Petri Matikainen, vedenie očakáva ofenzívny hokej

Novým trénerom hokejistov HC Slovan Bratislava sa stal 47-ročný Fín Petri Matikainen (nar. 7. januára 1967).

23.09.2014 13:36 , aktualizované: 14:40
slovan hokej, fanusikovia Foto:
Fanúšikovia Slovana.
debata

Zmluvu platnú do konca ročníka 2014/2015 podpíšu zainteresované strany v utorok v podvečerných hodinách. Matikainen, ktorý naposledy pôsobil v rakúskom Grazi, bude stáť na striedačke Slovana už v stredajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) proti Medveščaku Záhreb. Matikainen nahradí vo funkcii Čecha Rostislava Čadu. Nový kouč Slovana viedol v KHL Avangard Omsk, v septembri 2013 ho nahradil Miloš Říha.

Matikainen je v súčasnosti už v Bratislave. Ešte pred oficiálnym predstavením absolvuje spoločný obed s generálnym manažérom Slovana Marošom Krajčim a asistentom kouča Vladimírom Országhom.

„Zo skupiny kandidátov na pozíciu hlavného trénera sme aj na základe výborných referencii vybrali Petriho Matikainena. Ide o skúseného fínskeho trénera, výborného motivátora a stratéga, ktorého ďalším plusom je pôsobenie na lavičke Avangardu Omsk. Od nového trénera si sľubujeme ofenzívnejší herný prejav najmä v domácom prostredí. Matikainenovi je v Slovane už od dnes k dispozícii silný realizačný tím mužstva, ktorý spraví všetko preto, aby sa čo najrýchlejšie adaptoval v našich podmienkach,“ povedal pre klubový web hcslovan.sk generálny manažér klubu Maroš Krajči.

Na Bratislavu má Matikainen veľmi príjemné spomienky, ako asistent tréner Jukku Jalonena získal v Slovnaft Arene Zimného štadióna Ondreja Nepelu zlatú medailu na majstrovstvách sveta v roku 2011.

"Bratislava bola skvelá, super mesto a fanúšikovia. Vo vašej krajine ľudia milujú hokej. Vnímali sme, že hala bola takmer každý zápas plná. Bolo jedno, či hralo Dánsko alebo Nórsko. Špeciálne mi zostal v pamäti posledný zápas Slovenska, mohol som ho vtedy trochu sledovať. Plná aréna a oslava vášho mužstva, hlavne Pavla Demitru. A pritom slovenský tím mal v podstate nevydarený šampionát. Rešpekt voči hráčom, ktorí ukázali slovenskí fanúšikovia, bol neskutočný. To by sa vo Fínsku nikdy nestalo. Po neúspešnom šampionáte, žiadna šanca,“ povedal ešte vo februári v rozhovore pre Hokejportal.net Petri Matikainen, ktorý v minulosti viedol viacero Slovákov. Ešte ako aktívny hokejista hral v jednom tíme s Ernestom Bokrošom či Ľubomírom Kolníkom.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Petri Matikainen