Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Belasý risk

Bratislavský Slovan už má v 7. ročníku Kontinentálnej hokejovej ligy primát. Je prvým klubom, ktorý v tejto sezóne uvoľnil trénera. Rostislav Čada skončil po šiestich zápasoch.

19.09.2014 15:12
Rostislav Čada Foto:
Rostislav Čada.
debata

Kto by to bol povedal po návrate z prvého výjazdu za neľahkými súpermi, z ktorého z troch stretnutí získali jeho zverenci šesť bodov a vyhrali i na ľade Metallurgu Magnitogorsk, obhajcu trofeje?

Lenže – Slovan v ďalších dvoch zápasoch doma nenadviazal na veľmi dobrý úvod. Získal len bod za prehru s Nižným Novgorodom po samostatných nájazdoch, zdanlivo slabšiemu Čerepovcu podľahol 0:3, keď z jeho útočnej nemohúcnosti a oknách v obrane boleli oči.

Čo vonku získal, doma púšťal. Počasie v Slovane sa prudko menilo, belasé nebo sa zatiahlo, a tak vedenie klubu pustilo i Čadu. Paradoxne – po jeho bodovo najlepšom vstupe do sezóny v porovnaní s predchádzajú­cimi dvoma.

Rázneho trénera, ktorý vyžadoval prísnu disciplínu, bazíroval najmä na dôslednej obrane a mal so Slovanom zmluvu do roku 2018, stihol podobný osud ako v omskom Avangarde. V sibírskom klube ho uvoľnili po pol sezóne, v Bratislave po vyše dvoch. V prvej doviedol slovenského nováčika do play off, v druhej mu to nevyšlo, do tretej len nazrel – a jeho čas dozrel.

Čada zanechal v Slovane výraznú pečať. Jeho nasledovník to nebude mať ľahké: ak mužstvo nenaberie víťazný kurz, ocitne sa v zlom svetle on i vedenie klubu. Viac než na trpezlivosť stavilo na risk. Bodaj by malo šťastnú ruku.

Mimochodom – medzi piatimi trénermi KHL, ktorých denník Sovetskij sport označil za kandidátov na uvoľnenie, Čada nefiguroval. Predstihol Solovieva (Čerepovec), Simpsona (Jaroslavľ), Gregora (Vladivostok), Kiviho (Čeľabinsk), i Jemelina (Jekaterinburg)…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Slovan Bratislava