Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Astany sa predviedol. Po rozhodcovi hodil fľašu

Vyhlásený búrlivák na ľade a v poslednom období aj na hokejovej striedačke Andrej Nazarov opäť raz vytiahol niečo zo svojho talónu.

17.09.2014 18:41
Andrej Nazarov Foto:
Andrej Nazarov.
debata

V pozícii šéfa lavičky Barysu Astana v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) nezvládol záver stredajšieho duelu na ľade Admiralu Vladivostok. Štyridsaťročnému kormidelníkovi kazašského mužstva sa okrem nepriaznivého skóre 2:3 nepáčil ani výkon rozhodcov Sergeja Karabanova s Romanom Ščeňovom a dal im to patrične najavo.

Iba 40 sekúnd pred treťou sirénou mali hostia príliš veľa hráčov na hracej ploche, čo si arbitri všimli a poslali na trestnú lavicu Michaila Rachmanova. Nazarov v tomto okamihu „vybuchol“ a v návale zlosti najprv kopol uterák na ľad a vzápätí hodil po rozhodcoch fľašu s nápojom. Za to inkasoval disciplinárny trest a musel odísť do šatne. Ešte predtým stihol arbitrov i domáce tribúny počastovať obscénnymi gestami a vulgárnym slovníkom. Domáci Admiral duel vyhral 3:2, bolo to preň premiérové víťazstvo v sezóne 2014/2015.

Nazarovov výbuch.

Niekdajší asistent trénera v ruskej reprezentácii nevychladol ani pred tlačovou konferenciou, na ktorej si nekládol servítku pred ústa. „S takým vedením duelu som sa ešte nestretol. Vo Vladivostoku som bol už vlani s Donbasom Doneck a bolo to podobné ako dnes,“ začal Nazarov mierne a vzápätí pokračoval:

„Nepreviedli sme najlepší výkon, ale keď od začiatku druhej tretiny vylúčia rozhodcovia sedem našich hráčov za sebou, je to smiešne. Sme na náročnom tripe, za šesť dní absolvujeme štyri zápasy, k tomu treba prirátať náročné cestovanie. A zrazu mužstvo z Kazachstanu takto rozoberú na kúsky. V minulej sezóne tu pískali iní rozhodcovia, ale výsledok bol podobný. Mám podozrenie, že arbitri vo Vladivostoku sú rukojemníkmi v hre silných. Šéfom Admiralu je niekdajšia hokejová hviezda Viačeslav Fetisov. V novej úlohe však zbiera len neúspechy. Pripomeniem posledné mesiace – cirkus pri voľbe šéfa ruského hokejového zväzu a potom štyri prehry Vladivostoku v KHL. Asi nastal čas s tým niečo urobiť.“

Nazarov po súboji vysvetlil, že gestá nepatrili divákom na tribúnach. „Veľmi si ich vážim pre ich vášeň k hokeju a za to, že dokážu vypredať arénu,“ poznamenal.

Dlho na seba nenechala čakať ani reakcia Fetisova, ktorý Nazarovovi odkázal: „Keď niečo také povedal, musí byť riadne šialený. Som vo Vladivostoku a očakávam od neho vysvetlenie. Keď je taký frajer, nech mi to povie priamo do tváre. Postup Andreja je zbabelý. A najmä od niekdajšieho bitkára na ľade.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Barys Astana #Andrej Nazarov