Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štart nám vyšiel. Musíme to využiť, tvrdí Sersen

Vlani im vstup do sezóny vôbec nevyšiel a ťahalo sa to s nimi celý ročník. Teraz získali hokejisti Slovana v štyroch súbojoch (tri odohrali vonku) deväť bodov, vďaka čomu sa im bude ľahšie dýchať.

13.09.2014 10:00
Michal Sersen Foto:
Michal Sersen.
debata

„Verím, že to bude presne naopak ako minulý rok. Štart máme zatiaľ dobrý, musíme na to nadviazať. Nesmieme sa však pozerať príliš dopredu. Vždy sa sústreďujeme len na najbližší krok – teraz je to pre nás nedeľňajší duel proti Nižnému Novgorodu. Chceme ho zvládnuť a vyhrať,“ vraví jeden z lídrov slovanistickej obrany Michal Sersen.

V zápasoch na ľade súperov ste získali šesť z deviatich možných bodov. Spokojný?
Pred výjazdom by sme šesť bodov istotne brali. Mohli sme však získať aspoň o bodík viac. Duel v Kazani sa dal vyhrať. Všetky tri zápasy sme však odohrali na dobrej úrovni a musíme v tom pokračovať.

Zatiaľ najcennejšiu výhru ste zaznamenali na ľade Magnitogorska. Čomu za ňu vďačíte?
Mali sme v zápase aj kus šťastia, ale to praje pripraveným. Vynikajúco zachytal Johan Backlund a využili sme ponúknuté šance, to rozhodlo.

Jekaterinburgu ste mali čo vracať za minulú sezónu, keď ste tam prehrali vysoko 1:8. Mysleli ste na to pred stretnutím?
Vedeli sme, aký bol naposledy výsledok, no nerozoberali sme to. Minulá sezóna nám nevyšla celá – vrátane duelu v Jekaterinburgu. Teraz však hráme novú a ideme do toho naplno. Bol to úplne iný duel než ten predošlý.

Ste pripravení na vyššie očakávania fanúšikov po vydarenom vstupe do sezóny?
Nižnij Novgorod asi ľuďom veľa nehovorí, ale v KHL nie je žiadne mužstvo slabé. Každý tím chce postúpiť do play off. Nik od nás nemôže čakať, že ak k nám nepríde tím s miliardovým rozpočtom, automaticky vyhráme rozdielom triedy. Papierovo slabšie tímy hrajú často ešte zodpovednejšie a sú to pre nás náročnejšie zápasy.

Strelecky sa zatiaľ darí Ladislavovi Nagyovi. Čakali ste to?
Hokej je šport a v športe nikdy nemôžete dopredu povedať, že máte pred sebou dobrú sezónu a budete strieľať veľa gólov. Laco má výborný štart, hádam mu to i celému tímu vydrží celú sezónu. Musíme si navzájom pomáhať. Laco nás zatiaľ gólovo ťahá a my sme mu za to vďační.

Čo hovoríte na súčasný trend rozhodovania v KHL?
Je to ozaj iné ako predošlé roky. Arbitri pískajú dosť úzkostlivo a niektoré zákroky sú diskutabilné, ale práve oni sú pánmi na ľade a treba to rešpektovať. Inak to asi tak skoro nebude. Neustále si zdôrazňujeme, aby sme sa vyhýbali sekaniu a hákovaniu. Dôležité a dobré je, že rozhodcovia pískajú na obe strany rovnako.

Minulá sezóna sa pre vás pre problémy so slabinami skončila už v decembri. Bolo náročné naskočiť do ligového kolotoča po deväťmesačnej pauze?
Zápasy sme hrali už v júli, takže som pauzoval len sedem mesiacov. Aj prípravné duely sú ostré. Počas nich som sa do toho dostal. Zatiaľ to celkom zvládam, hoci vždy je čo vylepšiť. Myslím si však, že to z mojej strany nebolo zlé.

Hneď prvý duel ste okorenili víťazným gólom do siete Záhrebu. Mali ste z neho obrovskú radosť…
(Usmeje sa) Mám obrovskú radosť z každého gólu, lebo ich nestrieľam veľa. Štatistiky neriešim, ale teší ma najmä to, že som prispel k triumfu v úvodnom stretnutí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Michal Sersen