Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina prvého zápasu Nagy: Čapice som daroval Hudymu

Premiéra ako hrom! Ladislav Nagy prišiel do Slovana strieľať góly a že to vie, dokázal hneď v prvom ostrom súboji.

04.09.2014 23:36
Ladislav Nagy Foto: ,
Radosť Ladislava Nagya z gólu.
debata

Hetrikom rozhodol duel proti Medveščaku a okamžite si získal srdcia fanúšikov. „Vždy sa snažím hrať čo najlepšie a pomôcť mužstvu. Nie je dôležité, kto strelí gól, najmä nech vyhrávame. Potom bude aj pohoda v šatni väčšia. Sme kolektív a víťazíme spolu,“ vravel 35-ročný slovenský reprezentačný útočník.

Ako hodnotíte výkon mužstva?
Všetci sme hrali dobre a aj brankár Backlund nás podržal. Najmä jeho zákrok pri šanci Záhrebu, keď chytil puk mieriaci do prázdnej bránky bol dôležitý. Vyhrali sme zaslúžene.

Pamätáte si, kedy ste naposledy zaznamenali hetrik?
V minulej sezóne vo Fínsku za Jokerit. Chalani mi doniesli aj nejaké čiapky, ktoré dopadli na ľad. Dal som ich Hudymu (Liborovi Hudáčkovi), lebo si pýtal nejakú peknú.

Viete, že ste strelili prvý hetrik hráča Slovana v KHL?
To som nevedel. Dúfam, že ma čoskoro napodobní niekto ďalší. Máme v tíme veľa vynikajúcich hráčov. Doprajem im to.

Ktorý moment v zápase bol kľúčový?
Gól Hudyho na štyri dva. Medveščak sa zložil a bolo po zápase. Vtedy sme už vedeli, že vyhráme. No dôležité bolo aj to, že sme ubránili presilovku súpera piatich proti trom.

Ako sa vám pozdávali diváci?
Hrať pred nimi je skvelý zážitok. Boli náš šiesty hráč. Verím, že budú v rovnakom počte chodiť na zápasy počas celej sezóny. Budeme sa snažiť hrať dobre, aby sme ich zabávali.

Čo hovoríte na vysoký počet vylúčení?
Rozhodcom to vydrží tak desať zápasov. Sledoval som stredajší duel Magnitogorska a aj tam bolo veľmi veľa vylúčených. Musíme korčuľovať a dávať si pozor na sekanie, každé totiž trestajú dvoma minútami. Lepšie mužstvo s výbornou presilovkou – ako napríklad Magnitogorsk – ich vie vynikajúco zahrať a využiť. Mne to vyhovuje, keď pískajú všetky fauly, ale aj my sme mali priveľa vylúčení, čo nám uberá sily. Dali sme tri góly v presilovkách – to je fajn. Ak v nich vždy skórujeme aspoň dvakrát, bude to skvelé. No aj tak musíme na hre v početnej výhode popracovať.

Teraz vás čakajú tri zápasy vonku. S čím budete spokojní?
Berieme to zápas za zápasom. Skúsime získať nejaký bodík hneď v Magnitogorsku. Uvidíme, či sa nám to podarí. Všetko závisí od nás, ako budeme hrať a bojovať.

debata chyba