Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úspešný rozbeh povzbudí, vraví Tomáš Surový

Skúsený útočník Tomáš Surový je jednou z nových tvárí bratislavského Slovana. "V kabíne pociťujem domácu pohodu," vraví slovenský reprezentant.

04.09.2014 09:00
Tomáš Surový Foto: ,
Tomáš Surový.
debata

Dá sa po prípravných zápasoch odhadnúť sila bratislavského tímu?
To ukáže sezóna. Dva mesiace sme tvrdo pracovali, aby sme sa kvalitne pripravili na nový ročník. Čaká nás dlhá cesta. Pôjdeme deň po dni za naším cieľom. Je ním postup do play off.

Slovan v prípravných zápasoch dával málo gólov. Čo treba zlepšiť v útočnej fáze?
Ak chceme vyhrávať, musíme strieľať viac gólov, lepšie využívať presilovky. Dva nie vždy postačia na víťazstvo. Prvoradé je však neinkasovať, hrať kvalitne v obrane. Čím menej gólov dostaneme, tým máme väčšiu šancu vyhrať zápasy. V koncovke to ešte nie je také, ako by sme chceli. Dúfam, že to zlomíme a začneme dávať viac gólov než v príprave.

Už ste si zvykli na spoluhráčov v útoku alebo sa zostava ešte kryštalizuje?
V príprave sa nám celkom darilo, dúfam, že to aspoň tak bude pokračovať. Vstupujeme do hlavnej časti sezóny, zápasy budú iné, náročnejšie. Každý deň musíme poriadne makať, aby sme držali krok so súpermi. Dobrý začiatok by povzbudil.

Slovanu v minulom ročníku práve vstup do súťaže nevyšiel – a bodovú stratu na play of už nedohnal. Pripomenuli to tréneri?
Pred rokom som v Slovane nebol, no ani Minsk nepostúpil do play off. Bez ohľadu na to zámerom každého mužstva je chytiť čo najlepší úvod. To platí aj pre nás. Keď od začiatku pravidelne bodujete, tak sa ľahšie dýcha.

Do Slovana ste prešli z bieloruského Dynama Minsk. Ako vyznie porovnanie podmienok v týchto kluboch?
Oba tímy sú veľmi dobre organizované, oba hrajú v krásnych arénach. Z tohto pohľadu je to takmer rovnaké. V Slovane pociťujem domácu pohodu, prevláda slovenská nátura. To považujem za veľké plus. Teším sa aj na skvelých fanúšikov Slovana, dúfam, že budú naším šiestym hráčom a najmä doma nám pomôžu získavať potrebné body. Inak, hokejový kolobeh je takmer rovnaký skoro všade: štadión, byt, rodina; prípadne štadión, hotel. Ale – doma je predsa len doma.

Slovan odohrá najviac zápasov so súpermi z Bobrovovej divízie. S ktorými si trúfa na aktívnu bilanciu?
Na prognózy je ešte skoro, dnes nás čaká prvý zápas. Naň sa sústreďujeme.

Je Medveščak Záhreb na úvod dobrý súper?
To uvidíme vo štvrtok večer.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tomáš Surový