Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cieľ Slovana: zachytiť úvod a postúpiť do play off

Po sklamaní z minulej sezóny si chcú napraviť chuť. Hokejisti Slovana vstupujú do svojho tretieho a celkovo siedmeho ročníka KHL s jednoznačným cieľom - postúpiť do play off. Už vo štvrtok o 19.00 privítajú v Slovnaft aréne vlaňajšieho nováčika Medveščak Záhreb.

04.09.2014 08:00
Slovan, Čada Foto: ,
Tréner HC Slovan Bratislava Rostislav Čada počas tréningu hokejistov HC Slovan Bratislava.
debata

V lete prešiel káder Bratislavčanov veľkou obmenou. Tréner Rostislav Čada má spolu s novým asistentom Vladimírom Országhom k dispozícii trinásť nových tvárí – štvoricu slovenských reprezentantov Starosta, Baranka, Surový, Nagy, mladíka Luntera a ôsmich legionárov Jegliča, Tičara, Fostera, Murleyho, Whita, Nedorosta, Netíka a brankára Backlunda.

„V príprave sme nedokázali premieňať šance a nedarili sa nám presilové hry. Verím, že to hneď v prvom súboji proti Medveščaku zlomíme. Som rád, že sme mužstvo ešte počas prípravného obdobia vhodne doplnili. Verím, že obrancovia Starosta s Barankom i center Nedorost budú pre mužstvo prínosom,“ tvrdí český kouč Čada a zdôrazňuje dôležitosť prvého zápasu v sezóne i následnej šnúry troch duelov na ľade súperov: „Štart je dôležitý. Úspešný vstup zlepší náladu a zvýši morálku tímu. Na prvom tripe nás čakajú nároční súperi, ale v dueloch chceme byť úspešní.“ Čada neprezradil, koho z dvojice Janus, Backlund postaví proti Záhrebu do bránky ani zloženie jednotlivých formácií.

Isté je, že Slovan nastúpi bez dvojice maródov Foster, Štajnoch a hrať by mal na tri obranné dvojice a štyri útočné formácie.

„Zostavu na úvodný duel už máme jasnú. Sezóna je ale veľmi dlhá, náročná a času na regeneráciu, tréning je málo. Prídu zranenia či pokles formy a pristúpime k zmenám. Bol by som rád, keby sme mali za zranených hráčov vždy adekvátnu náhradu,“ poznamenal. „Na štyri kompletné päťky bohužiaľ nemáme hráčov. Na zápasovej súpiske musia figurovať dvaja mladí hráči a my takých, ktorí by patrili do základnej zostavy, jednoducho nemáme,“ vysvetlil.

Na súpiske by sa mali pravidelne objavovať obranca Patrik Luža a útočník Mário Lunter, obaja ročník narodenia 1994.

Slovan čakajú po dueli proti Záhrebu tri náročné súboje v Magnitogorsku, Jekaterinburgu a Kazani. Úvodné štyri duely belasých v KHL vysiela v priamom prenose Sport 2.

Bratislavčania v minulej sezóne nenadviazali na vydarený premiérový ročník. Zle odštartovali a stratu na pozície zabezpečujúce postup do play off už nedokázali zmazať. „Na prvý zápas sa už všetci tešíme. Čaká nás náročná sezóna a potrebujeme zachytiť úvod. Vieme, že ak chceme postúpiť do play off, musíme vyhrávať aj náročné zápasy vonku,“ naznačuje kapitán mužstva Milan Bartovič.

Aký si v klube stanovili výkonnostný cieľ? „Je jasný. Chceme do play off. Vieme, že to bude náročné, ale urobíme pre to všetko,“ sľúbil Čada. „Nechcem dopredu hodnotiť silu kádra. Až v zápasoch sa ukáže, či budeme úspešní. Musíme na ľade vždy nechať srdiečko. V príprave sme strieľali málo gólov. Hádam sme si ich šetrili na ostré zápasy,“ doplnil trénera Bartovič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Medveščak Záhreb