Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Novosibirsku hlási finančné problémy aj Dinamo Riga

Hokejistov Dinama Riga trápia finančné problémy klubu, od vedenia však majú prísľub, že po septembri sa situácia stabilizuje. V rozhovore pre R-Sport to potvrdil kapitán mužstva Georgij Pujac.

30.08.2014 17:12
Dynamo Riga, Marcel Hossa Foto: ,
Gólová radosť hokejistov Dinama Riga. Marcel Hossa druhý zľava.
debata

„Všetci sme normálni ľudia a rozmýšľame o finančných problémoch klubu. Situácia je komplikovaná, zaťažuje nás, ale jej vyriešenie neleží na nás. Venujeme sa svojej práci, absolvovali sme sústredenia, pripravujeme sa na sezónu. Prisľúbili nám, že sa všetko napraví. Hovoria, že september bude ťažký, ale potom sa situácia zlepší,“ povedal pre R-Sport Pujacs.

Okrem Dinama sa hovorilo o problémoch aj v ďalších kluboch, najviac práce s napĺňaním finančného rozpočtu majú v Sibire Novosibirsk. Prezident KHL Alexander Medvedev priznáva, že kluby majú finančné ťažkosti, ale podľa jeho slov všetkých 28 účastníkov riadne dokončí nasledujúcu sezónu 2014/2015.

„Počuli sme mnoho správ, ale nemáme žiadne pochybnosti, že by niekto odstúpil počas sezóny. Všetky tímy ju dokončia. Situácia nie je pre majiteľov i sponzorov jednoduchá, ale všetci pracujú a berú do úvahy to, čo sa deje vo svete a ekonomike. Zatvárať si pred tým oči by bolo hlúpe,“ povedal pre R-Sport Medvedev.

Vedenie KHL má finančné rezervy, ktoré by mohli pomôcť klubom v prípade potreby preklenúť náročné obdobie. Pre finančné problémy nevstúpia do novej sezóny Lev Praha či Spartak Moskva. Český klub hral v poslednom ročníku vo finále Gagarinovho pohára. „Dúfam, že Lev bude čoskoro späť,“ verí Medvedev.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Riga #Alexander Medvedev #Sibir Novosibirsk