Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan nastúpi v úvode KHL bez Fostera a Štajnocha, kapitánom Bartovič

Hráči Slovana Bratislava nastúpia na svoj úvodný duel v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) vo štvrtok 4. septembra proti Medveščaku Záhreb bez dvojice skúsených obrancov Kurtisa Fostera a Martina Štajnocha.

29.08.2014 09:44
Milan Bartovič Foto: ,
Kapitán Slovana Milan Bartovič v debate s rozhodcom.
debata

Kanaďana Fostera, ktorý prišiel do slovenskej metropoly práve z Medveščaka, trápi medzirebrové svalstvo. Dlhoročný hráč Slovana Štajnoch má zlomené rebrá.

„Obaja na budúci týždeň nebudú hrať. Foster sa zúčastnil iba začiatku prípravy, dlhodobo už netrénuje a nehrá. Od jeho kvalít sme si veľa sľubovali. Štajnoch nemôže hrať pre zlomené rebrá. Absenciu oboch vidím v okruhu dvoch týždňov alebo aj dlhšie,“ odpovedal tréner Rostislav Čada.

Český kouč je presvedčený, že ďalší jeho zverenci budú stopercentne pripravení na úvodný duel v tretej sezóne Slovana v KHL. „Verím, že ostatní hráči si oddýchnu, dobre ich pripravíme a vyladíme formu, aby sme boli v prvom stretnutí úspešní,“ doplnil Čada.

Aj v novej sezóne povedie Slovan do bojov v KHL s kapitánskym céčkom na drese Milan Bartovič. Líderskú funkciu si plnil už počas prípravy a céčko mu zostane aj v samotnej sezóne. „Celú dobu počas prípravy sme pracovali na určitých riešeniach. Nie je dôvod – a bolo by aj chybou – niečo meniť krátko pred štartom súťaže,“ dodal Čada.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Milan Bartovič #Martin Štajnoch #Kurtis Foster