Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kudroč stratil počas zápasu vedomie, no už je mimo ohrozenia života

Slovenský hokejový obranca Kristián Kudroč z tímu Avangard Omsk sa v pondelok počas duelu s Nižnekamskom na turnaji v Kazachstane zranil a skončil v nemocnici.

11.08.2014 14:23 , aktualizované: 16:45
Kristián Kudroč Foto:
Kristián Kudroč.
debata

Podľa správy na oficiálnom webe „jastrabov“ po fyzickom súboji na ľadovej ploche v 25. min dohral 33-ročný bek striedanie a prikorčuľoval na hráčsku lavicu. Odtiaľ s pomocou putoval do šatne a na ceste do kabíny stratil vedomie. Zápas medzi Avangardom a Neftechimikom Nižnekamsk prerušili. Kudroč je v súčasnosti v nemocnici v opatere lekárov, ktorí mu diagnostikovali otras mozgu. Podľa správy na portáli Sportbox.ru zostane Kudroč v nemocnici približne desať dní.

„Oficiálna informácia: Kristián Kudroč nadobudol vedomie a už telefonoval so svojou manželkou. Nie je v ohrození života!“ uvádza sa v najnovšej správe na klubovom Twitteri. Kudroč sa pravdepodobne zranil po údere do hlavy od jedného z bratov Alševských. Lekári mu priamo na štadióne poskytli prvú pomoc a už priamo na ňom sa prebral z bezvedomia. Podľa šéfa lekárskeho tímu v astanskom Ľadovom paláci Rustama Maukejeva hráč komunikoval a odpovedal na všetky otázky.

„Utrpel otras mozgu. Nie je v kritickom stave, ale stále vo vážnom. Jeho život však nie je v ohrození. V súčasnosti nemôže v žiadnom prípade letieť, preto asi desať dní zostane v Astane,“ cituje web Barysu slová turnajového lekára Olega Išmakova.

Turnaj v Astane sa hrá od soboty, Avangard vo svojom prvom vystúpení zdolal miestny Barys 2:1 a potom si poradil aj s Metallurgom Novokuzneck 5:2.

Kudroč prišiel do Omska v medzisezónnom období. Tridsaťdvaročný obranca začal súťažný ročník 2013/2014 v Sibiri Novosibirsk, pred koncom prestupového obdobia ho klub vymenil do Barysu Astana. Kudroč odišiel v mladom veku z rodných Michaloviec do zámoria, hral v Québecu juniorskú súťaž, v dresoch Tampy Bay a Floridy Panthers si vyskúšal aj NHL. Od roku 2005 je v Európe, pôsobil vo Švédsku a Fínsku, pred sezónou 2011/2012 prestúpil z Ässätu Pori do Novosibirska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Avangard Omsk #Kristián Kudroč