Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj výhra v príprave má pre nás cenu, vraví Bartovič

Majú za sebou prvý prípravný zápas - víťazný. Hokejisti Slovana vyhrali na neutrálnej pôde v Liberci nad súperom z Kontinentálnej hokejovej ligy Novokuzneckom 3:2 po predĺžení, hoci ešte päť minút pred koncom riadneho hracieho času prehrávali dvojgólovým rozdielom.

23.07.2014 16:30
Milan Bartovič Foto: ,
Milan Bartovič.
debata

O vyrovnanie sa v závere postarali letné akvizície „belasých“ Tomáš Surový a Ladislav Nagy, v predĺžení rozhodol o výhre Milan Bartovič.

Práve pre kapitána Slovana z minulej sezóny Bartoviča mal duel na severe Čiech špeciálnu príchuť. V Liberci totiž strávil takmer päť vydarených sezón a dodnes tam má rodinnú základňu. „Bolo príjemné, vrátiť sa po dlhšom období na liberecký ľad a hrať pred kamarátmi, ktorých som si tam za tie roky našiel. Prežil som tam ozaj pekné roky,“ priznáva reprezentačný útočník.

Nemusel 33-ročný krídelník zháňať na prípravný duel viac vstupeniek, ako na bežný súťažný zápas v Bratislave? „Vstup na duel v Liberci bol zdarma. O to som to mal jednoduchšie,“ zasmeje sa a k úrovni stretnutia dodáva: „Prvý duel býva vždy náročný, čo sa potvrdilo, ale na prekvapenie sa hralo vo vysokom tempe. Po prvej oťukávacej tretine mohli diváci vidieť dobrý hokej.“

Je pre hráčov Slovana dôležitý úspech aj v prípravnom zápase, v ktorom ešte nejde o body? „Každé víťazstvo posilňuje tím. Práve teraz musíme nabrať sebavedomie a budovať charakter mužstva. Ukázalo sa, že keď hráme plných šesťdesiat minút, vyplatí sa to,“ naznačuje Bartovič, ktorému sa pozdáva káder, ktorý sa pred novou sezónou stretol v kabíne Bratislavčanov.

„Sila tímu sa ukáže až po určitom čase, najmä v náročných dueloch. No tréningy prebiehajú vo veľkom nasadení, každý sa snaží a bojuje o miesto v zostave, lebo konkurencia stúpla. Verím, že si herne sadneme a budeme bojovať o veľké víťazstvá,“ dodáva.

Kto by čakal, že hráči Slovana si po výhre a nočnej ceste domov na druhý deň oddýchnu, asi nepozná trénera Rostislava Čadu. Jeho zverenci si dnes poobede poctivo odmakali takmer hodinu a pol trvajúci tréning, v ktorom dostali poriadne zabrať. „Chápeme to. Musíme nabrať kondíciu. Voľnejšie chvíle prídu neskôr,“ vysvetľuje Bartovič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Milan Bartovič