Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan nalieta v KHL menej. V divízii turistickej smrti aj 109-tisíc km

Minulý týždeň vedenie ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy zverejnilo vyžrebovanie súťaže. V porovnaní s minulým ročníkom stúpol počet zápasov každého tímu na šesťdesiat. Opäť sa z 28 účastníkov v štyroch divíziách stretne každý s každým, no nie s každým doma i vonku.

21.07.2014 17:48
letisko Bratislava, lietadlo airbus A330 Foto: ,
Ilustračné foto
debata

„Pri zostavovaní kalendára sme sa snažili optimalizovať všetky faktory. Ak ide mužstvo na výjazd za súpermi, usilovali sme sa minimalizovať počet nalietaných kilometrov. Medzi plusy by mala patriť i vyššia návštevnosť,“ uviedol viceprezident KHL Dmitrij Kurbatov.

Bratislavský Slovan je jedným z pätice tímov, ktoré nalietajú menej kilometrov než v minulom ročníku. Vtedy jediný slovenský účastník mal na konte 50 900 km, teraz podľa štatistiky KHL klesne na 46 900 km (o 4000 menej).

„V piatok sme sedeli s naším prepravcom nad prvou kalkuláciou. Niečo zrejme ušetríme, ale zasa nás čaká viac tripov,“ vraví Maroš Krajči, generálny manažér hokejového Slovana. Klubu odpadne let do Chabarovska a Vladivostoku, najvzdialenejších destinácií na Ďalekom východe. „Oboch súperov privítame doma – a v budúcej sezóne budeme hrať u nich,“ upresňuje.

V Bratislave fanúšikovia v tomto ročníku neuvidia obhajcu trofeje Magnitogorsk, Čeľabinsk, Jekaterinburg, Kazaň a Chanty-Mansijsk, Slovan sa nepredstaví ešte v Novokuznecku, Omsku a Ufe.

Z pohľadu cestovania sú na tom najlepšie mužstvá z Bobrovovej divízie, v ktorej je aj Slovan. Najmenšie cestovateľské sústo absolvuje Dynamo Riga (36 300 km, o 6000 menej než vlani), SKA Petrohrad (36 800, mínus 5600), polepšil si aj Záhreb (z 53 000 na 48 900).

Tradične najviac sa nalieta za súpermi dvojica Admiral Vladivostok (109 000 km), Amur Chabarovsk (108 000 km) z Černyševovej divízie. Náročná premiéra čaká v KHL trénera Vladivostoku Dušana Gregora. Keď sa ho médiá pýtali, čo hovorí na „divíziu turistickej smrti“, zachoval si nadhľad:

„Čo s tým urobím? Tak to vyšlo, musíme sa s tým vyrovnať. Prelety sú vážny problém, určite sa poradíme s lekármi. Tak ďaleko ako vo Vladivostoku som ešte z domova v Trenčíne nebol,“ uviedol po príchode na stránke jeho prvého pôsobiska v KHL.

Siedmy ročník KHL sa začne 3. septembra otváracím zápasom Magnitogorsk – Dynamo Moskva, Slovan odštartuje 4. septembra doma proti Záhrebu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava