Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan začal s prípravou, na ľade chýbal len Janus

Slovan Bratislava začal v piatok predpoludním s prípravou na novú sezónu v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

11.07.2014 13:30
Kurtis Foster, Ladislav Nagy, Johan Backlund,... Foto:
Trojica nových tvárí. Zľava Kurtis Foster, Ladislav Nagy a Johan Backlund.
debata

V šatni slovenského tímu privítal tréner Rostislav Čada s asistentmi Vladimírom Országhom a Pavlom Rybárom takmer tri desiatky hráčov. Na tréningovej ľadovej ploche Slovnaft Areny – Zimného štadióna Ondreja Nepelu sa predstavili všetky nové tváre, ktoré „belasí“ získali v medzisezónnom období – brankár Johan Backlund, obranca Kurtis Foster či útočníci Žiga Jeglič, Mário Lunter, Matt Murley, Ladislav Nagy, Tomáš Netík, Tomáš Surový, Rok Tičar a Patrick White. Z celého kádra chýbal iba brankár Jaroslav Janus, ktorý sa pripravoval individuálne.

„Jaro absolvoval v letnom období malý chirurgický zákrok – artroskopiu kolena. Už budúci týždeň sa zapojí do tréningov v stopercentnom rozsahu,“ prezradil tréner Rostislav Čada a k obmene kádra najmä v ofenzíve doplnil: „Po dvoch rokoch v KHL to bolo potrebné. Som rád, že k tomu došlo. Teraz by bolo dobré, aby sa táto filozofia prejavila pozitívne a potvrdila v najbližšej sezóne. Povedal by som, že nám ešte chýba stredný útočník do prvého útoku a obranca tiež do prvej formácie. Aby sme nemali problémy so zostavou v prípade zranení a vytvorili sme zdravú konkurenciu. Mená však nerobia hokej. Dobrý výsledok robí kvalitná práca a ja sa budem snažiť pripraviť tím čo najlepšie, aby sme dosiahli stanovené ciele. Viem, že hráčov najmä úvod prípravy veľmi bolí. V žiadnom prípade však nesmiem podľahnúť pripomienkam hokejistov. Bolo by zlé, keby ich to nebolelo.“

Slovanistov čakajú v najbližšom čase trojfázové tréningy. Zápasovú prípravu začne HC Slovan v utorok 22. júla v Liberci proti Metalurgu Novokuzneck, 1. augusta opäť v Česku nastúpi proti Dynamu Minsk. O ďalších päť dní zavíta do Košíc, kde ho čaká duel proti úradujúcemu slovenskému šampiónovi tímu HC Košice. „Bude to špecifický duel najmä pre médiá a fanúšikov. Budeme sa v ňom snažiť nesklamať a uspieť. Je len dobre pre hokej, že aj taký zápas bude vypredaný,“ poznamenal tréner Čada, ktorý v minulosti viedol aj Košice. V piatok 8. augusta sa v Bratislave predstaví Amur Chabarovsk a nasledovať bude šnúra troch duelov vo Švajčiarsku – postupne proti Viťazu Podoľsk, Luganu a CSKA Moskva (14., 16. a 17. augusta). Po súboji proti Banskej Bystrici vo štvrtok 21. augusta vycestujú slovanisti o päť dní neskôr do Brna na duel proti miestnej Komete a generálkou na nový ročník by mal byť domáci duel proti Vítkoviciam 28. augusta. „Preveria nás kvalitní súperi, chceme sa dobre pripraviť na základnú časť KHL. Čaká nás veľa práce a v lige silní súperi, ktorí tiež nezaháľali. Napríklad nováčik z Helsínk posilnili káder veľmi kvalitne,“ myslí si kouč Slovana Rostislava Čada.

Prípravné zápasy hokejistov Slovana Bratislava pred sezónou 2014/2015:

utorok 22. júla: Metalurg Novokuzneck (Rus./KHL) – Slovan Bratislava (hrá sa v Liberci/ČR)
piatok 1. augusta: Dynamo Minsk (Biel./KHL) – Slovan Bratislava (hrá sa v Kravařoch/ČR)
streda 6. augusta: HC Košice – Slovan Bratislava (17.00)
piatok 8. augusta: Slovan Bratislava – Amur Chabarovsk (Rus./KHL, 18.00)
štvrtok 14. augusta: Viťaz Podoľsk (Rus./KHL) – Slovan Bratislava (20.00, hrá sa v Bellinzone/Švaj.)
sobota 16. augusta: HC Lugano (Švaj.) – Slovan Bratislava (17.30, hrá sa v Lugane/Švaj.)
nedeľa 17. augusta: CSKA Moskva (Rus./KHL) – Slovan Bratislava (19.00, hrá sa v Herisau/Švaj.)
štvrtok 21. augusta: HC'05 Banská Bystrica – HC Slovan Bratislava
utorok 26. augusta: Kometa Brno (ČR) – Slovan Bratislava (17.00)
štvrtok 28. augusta: Slovan Bratislava – HC Vítkovice Steel (ČR, 18.00)

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava