Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poprad opäť prejavil záujem o KHL. Donbasu ponúkol svoju halu za euro

Mesto Poprad má opäť záujem o Kontinentálnu hokejovú ligu, preto chce ponúknuť ukrajinskému Donbasu Doneck svoju arénu za jedno euro na sezónu.

03.06.2014 09:18
Zimný štadión Poprad Foto:
Ilustračné foto
debata

„Vzhľadom na situáciu na Ukrajine, konkrétne v Donecku, je našou povinnosťou podať pomocnú ruku. Rokovania už prebehli s Bratislavou a s Minskom. Ja som sa rozhodol a oslovil som telefonicky pána Kurbatova. Dnes odíde oficiálna ponuka mailom, či by mohli v Poprade odohrať celú sezónu, pretože na rozdiel od Bratislavy a Minska, kde sú domáce kluby, v Poprade by mali domácu atmosféru,“ uviedol na záver mimoriadneho zasadnutia mestského zastupiteľstva v Poprade primátor Anton Danko. Donbass Doneck by tak bol domácim tímom v Poprade.

„Obraciam sa na Vás s ponukou, ako preklenúť neľahkú situáciu, ktorá vznikla na Ukrajine. V snahe pomôcť udržať a zachovať tím Donbas Doneck v jednej z najlepších súťaží sveta Vám ponúkam možnosť v sezóne 2014/15 vytvoriť tomuto klubu domáce prostredie v našom meste. Sme pripravení poskytnúť klubu Donbas Doneck Zimný štadión mesta Poprad do prenájmu na celú sezónu za symbolické 1 euro plus cenu energií,“ znie oficiálna ponuka primátora Popradu Antona Danka výkonnému riaditeľovi Kontinentálnej hokejovej ligy Dmitrijovi Kurbatovovi.

Podľa primátora by sa mesto v prípade akceptovania ponuky nezapojilo finančne do celého projektu. „Bola by to čisto ponuka na prenájom zimného štadióna a myslím si, že by to všetci uvítali, že by sa hrala KHL v Poprade,“ dodal Danko. O prínose pre divákov, cestovný ruch či letisko nie je podľa Danka potrebné hovoriť. Mesto by prenajalo tímu štadión za euro, mimo nákladov na energie.

V Poprade sa v minulosti hrala Kontinentálna hokejová liga. V sezóne 2011/12 tu sídlil tím HC Lev Poprad. Po roku celý projekt skončil. Výsledkom pôsobenia tímu v Poprade je aj skutočnosť, že mesto Poprad muselo v závere uplynulej hokejovej extraligovej sezóny platiť za prenájom obrazovky na vlastnom zimnom štadióne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poprad #Donbas Doneck #Anton Danko