Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V KHL odovzdávali ocenenia. Najviac ich získali v majstrovskom Metallurgu

Najviac individuálnych ocenení si zo stredajšieho slávnostného galavečera pri príležitosti ukončenia 6. sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) odniesli hráči víťazného tímu Metallurg Magnitogorsk.

28.05.2014 23:18
Sergej Moziakin Foto: ,
Sergej Moziakin.
debata

Sergej Moziakin sa stal najužitočnejším mužom základnej časti, najlepším kanonierom súťaže, jej najproduktívnejším hokejistom, spolu s obrancom Matom Robinsonom z Dynama Riga získal cenu „Džentlmen na ľade“ za príkladné správanie a so spoluhráčmi Janom Kovářom a Danisom Zaripovom patril do najúdernejšej útočnej formácie ligy. Dostal sa aj do ideálnej zostavy, v ktorej figuruje spolu s brankárom Curtisom Sanfordom, obrancami Iľjom Gorochovom (obaja Jaroslavľ), Ondřejom Němcom a útočníkmi Justinom Azevedom (obaja Lev Praha) a Danisom Zaripovom (Magnitogorsk). Slovenskí hokejisti nezískali nijakú cenu.

Najlepším nováčikom KHL v sezóne 2013/2014 sa stal brankár Andrej Vasilevskij z tímu Ufy a trénerom Mike Keenan z Metallurgu Magnitogorsk, ktorý získal prestížny Gagarinov pohár. Za najlepšieho brankára vyhlásili Vasilija Košečkina z Magnitogorska. Tridsaťšesťročný útočník Dynama Minsk Alexej Kaľužnyj dostal ocenenie „Za vernosť hokeju“, Jan Kovář (Magnitogorsk) získal cenu pre najlepšieho hráča v hodnotení plusových bodov. Za najlepšieho obrancu základnej časti vyhlásili Kirilla Koľcova z Ufy.

Ocenenia sa dočkali aj Alexej Tereščenko z Kazane za najrýchlejší gól zápasu, ktorý potreboval na skórovanie len 13 sekúnd, či Andrej Konev z Donecka s gólom v 127. min. Trofej „Železný muž“ získal Maxim Jakuceňa z Donecka, ktorý za posledné tri sezóny odohral spolu 213 duelov KHL. Najlepším rozhodcom súťaže sa stal Eduard Odiňš a už tretíkrát získal „Zlatú píšťalku“.

V Moskve v stredu odovzdali aj tímové trofeje – Pohár kontinentu pre Dynamo Moskva za triumf v základnej časti, poháre víťazom oboch konferencií (HC Lev Praha a Metallurg Magnitogorsk) a „Magnitka“ dostala aj ocenenie Vsevoloda Bobrova pre tím s najvyšším počtom gólov v celej sezóne.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Sergej Moziakin