Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan získal posilu do bránky. Dohodol sa so Švédom Backlundom

Klub Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava sa dohodol na spolupráci so švédskym brankárom Johanom Backlundom.

21.05.2014 13:33
Johan Backlund Foto: ,
Johan Backlund ešte v drese Podoľska.
debata

S 32-ročným rodákom z mesta Skelleftea (nar. 24. júla 1981) by vedenie „belasých“ malo podpísať ročný kontrakt ešte tento týždeň a následne dokument zašle do Moskvy na schválenie a registráciu v Centrálnej hráčskej matrike. Informuje o tom oficiálny web Slovana.

Dvadsaťpäťnásobný švédsky reprezentant je so 185 cm a 92 kg prototypom robustného brankára v porovnaní so subtílnejším Jaroslavom Janusom, ktorý reprezentoval SR na MS v Minsku. „Snahou manažmentu Slovana je pre novú sezónu KHL vytvoriť rovnocennú dvojicu gólmanov, z ktorých každý sa bude vyznačovať trochu iným štýlom chytania a práce v bránkovisku,“ uvádza sa na webe bratislavského klu­bu.

Johan Backlund odchytal v sezóne 2009/2010 dva zápasy v NHL za Philadelphiu Flyers (z toho jeden v play-off), prevažnú časť kariéry v zámorí strávil vo farmárskom tíme AHL Adirondack Phantoms. Okrem materského tímu AIK Skelleftea pôsobil aj v ďalších švédskych kluboch Leksand a Timra, dovedna má na konte v najvyššej švédskej súťaži SHL 206 štartov. „Dosiaľ najúspešnejšou bola pre Backlunda sezóna 2006/2007, na sklonku ktorej sa dostal do záverečnej nominácie na MS 2007 v Rusku. Tam odchytal šesť zápasov a nastúpil aj vo štvrťfinálovom zápase proti Slovensku (7:4),“ informuje na margo severana internetová stránka Slovana Bratislava.

Od sezóny 2011/2012 pôsobil Johan Backlund opäť v Európe: v drese fínskeho klubu Kärpät Oulu strávil jeden a pol sezóny (v bránke stál v 52 zápasoch s úspešnosťou nad 91%) a jeho posledným zamestnávateľom bolo v minulej sezóne mužstvo KHL Viťaz Podoľsk.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Johan Backlund