Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

KHL má vážny problém. Až päť klubov sa borí s financiami

Päť klubov Kontinentálnej hokejovej ligy má finančné problémy. Priznal to prezident súťaže Alexander Medvedev.

01.05.2014 10:12
Zápas hviezd KHL Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Už pred pár týždňami potvrdilo vedenie Slovana Bratislava, že mešká s výplatou financií pre hráčov. Veľké ekonomické problémy má najmä Spartak Moskva, ktorý môže prísť o licenciu pre KHL.

„Neviem povedať, koľko tímov bude hrať v novej sezóne. Bohužiaľ, počúvam zlé správy. Viaceré kluby majú finančné problémy, je ich najmenej päť. Nechcem ich teraz menovať. Majú mesiac na to, aby našli finančné prostriedky zodpovedajúce KHL,“ povedal pre R-Sport Medvedev, ktorý so spolupracovníkmi bude riešiť v najbližších dňoch program základnej časti 2014/2015. Zachovajú sa voľné termíny pre reprezentačné akcie, počet zápasov by mal narásť na 59 alebo 66.

V najbližších troch rokoch sa nezmení počet legionárov v kádroch ruských klubov. Naďalej ich bude môcť byť maximálne päť. Reglement však zmení počty hráčov v kluboch KHL z iných krajín. Ruskí hráči v nich sa nebudú už považovať za legionárov a minimálne sedem hokejistov v kádroch bude musieť byť miestnych – pochádzajúcich z krajiny klubu. Postupne tento počet narastie do dvoch rokov na desať. Informoval R-Sport.

Moziakin prekonal šesť rekordov a stal sa MVP

Líder ofenzívy Metallurgu Magnitogorsk Sergej Moziakin vytvoril hneď šesť nových rekordov Kontinentálnej hokejovej ligy. Ako prvý nazbieral v histórii súťaže za sezónu viac ako 100 bodov. K 73 (34+39) z 54 zápasov základnej časti pridal v play-off ďalších 33 (13+20) v 21 stretnutiach. Celkovo nazbieral 106 bodov za 47 gólov a 59 asistencií. Moziakin je od tejto sezóny rekordérom v kanadskom bodovaní Gagarinovho pohára, o jedenásť bodov prekonal doterajšie maximum Josefa Vašíčka.

Moziakin vytvoril aj rekordy v počte strelených gólov za sezónu (47), asistencií v play-off (20), víťazných gólov v predĺženiach v play-off (4) a víťazných gólov v zápasoch vyraďovacej časti (8). Za jeho výkony ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča play-off.

„Nebudem skromný. Chcel som všetkým dokázať, že som dobrý hokejista. Myslím si, že sa mi to podarilo,“ povedal pre Sovetskij Sport Moziakin.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Alexander Medvedev