Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Búrlivák Keenan má obe najcennejšie klubové trofeje. Ako prvý kouč

Kanaďan Mike Keenan (64) sa stal prvým trénerom, ktorý priviedol svoje mužstvá k momentálne dvom najcennejším hokejovým klubovým trofejam.

30.04.2014 20:04
Mike Keenan Foto: ,
Mike Keenan.
debata

Dvadsať rokov po triumfe v Stanleyho pohári v roku 1994 s tímom New York Rangers (pamätná séria proti Vancouveru 4:3 na zápasy) doviedol k víťazstvu v Kontinentálnej hokejovej lige ruský tím Metallurg Magnitogorsk.

Rodák z Bowmanville v štáte Ontário Keenan je zároveň prvý cudzinec, ktorý sa teší zo zisku Gagarinovho pohára za triumf v KHL ako tréner. Kanadský odborník priznal, že jeho hráči boli v prvej tretine rozhodujúceho siedmeho súboja proti českému HC Lev Praha (7:4) na domácom ľade trochu nervózni: „Máme mladý tím a bolo náročné vyrovnať sa s obrovským tlakom. Nakoniec to hráči zvládli. Samozrejme, pre budúcu sezónu máme cieľ obhájiť titul,“ citujú ruské internetové médiá Keenana. „Víťazstvá prinášajú vždy nezabudnuteľné emócie. Predovšetkým však je potrebné oceniť aj prácu iných ľudí v klube, ktorí sa o úspech zaslúžili, a samozrejme, najviac mojich hráčov,“ povedal Keenan v rozhovore pre sport-express.ru.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanley Cup #Mike Keenan #Gagarinov pohár