Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lev vyhral prvé finále v Magnitogorsku, veterán Vehanen vychytal shutout

Hokejisti HC Lev Praha vyhrali prvé finále Gagarinovho pohára Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Metallurgu Magnitogorsk hladko 3:0 a v sérii na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0.

18.04.2014 17:36
debata

Pražania predviedli v Magnitogorsku výborný výkon a skvele im zachytal najmä brankár Petri Vehanen. Lev vyhral nad Magnitogorskom prvýkrát v klubovej histórii. Český tím má šancu stať sa prvým neruským víťazom Gagarinovho pohára.

Metallurg začal duel tlakom, ktorý však jeho súper prežil a v 14. min udrel. Brankára Košečkina prepálil tvrdou strelou od modrej pri presilovke Martin Ševc. Českému tímu robil veľké problémy najmä prvý útok domácich Moziakin – Zaripov – Kovář, ale defenzíva odolala.

V 25. min sa pred bránkoviskom najlepšie zorientoval Petr Vrána a bekhendom druhýkrát prekonal Košečkina. V závere už Pražania bránili výsledok a v predposlednej minúte mu dal konečnú podobu pri power-play Metallurgu Justin Azevedo.

Slovák Lukáš Cingeľ odohral v zápase 9:29 min. Druhé finále je na programe v nedeľu 20. apríla opäť na ľade Magnitogorska.

Metallurg Magnitogorsk – Lev Praha 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) – stav série: 0:1
Góly: 14. Ševc (Azevedo), 25. Vrána (Sekáč, Thörnberg), 59. Azevedo (J. Novotný, Zackrisson)

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Lev Praha #Metallurg Magnitogorsk