Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cingel: Veríme, že ešte nie sme na konci cesty

V kvartete najlepších štyroch tímov Kontinentálnej hokejovej ligy je pražský Lev jediné neruské mužstvo. V pražskej O2 aréne dnes začína finálovú sériu Západnej konferencie proti Lokomotivu Jaroslavľ. "Keď sme sa dostali tak ďaleko, chceme ísť ešte ďalej," vraví 21-ročný útočník Leva Lukáš Cingel.

02.04.2014 09:00
Lukáš Cingeľ Foto:
Lukáš Cingeľ.
debata

Lev si postup do finále Západnej konferencie vybojoval na ľade Donbasu Doneck. Vedenie KHL umožnilo ukrajinskému klubu odohrať zápas v Donecku, čo Lev prijal s nevôľou. Bolo organizačne všetko v poriadku? Obrátili ste pôvodnú nechuť na pozitívnu motiváciu?
Organizačne prebehlo všetko hladko, nijaké problémy sa nevyskytli. Akurát klub musel narýchlo zohnať lietadlo, lebo pôvodne sa zápas mal hrať v Bratislave, podobne ako predchádzajúce. Ráno v deň zápasu sme odleteli do Donecka, po víťaznom stretnutí sme sa vrátili do Prahy. Domáci to mali možno ešte náročnejšie, pretože po prílete do Donecka sa museli vyrovnať aj so zvýšeným záujmom tamojších médií.

Ako mužstvo Leva oslávilo postup?
Všetci sme sa tešili, že sme náročnú sériu zvládli. Tréner Kari Jalonen nám zagratuloval. Nijaké veľké oslavy sa nekonali, veď pokračujeme ďalej. Keď sme sa dostali do finále konferencie, radi by sme postúpili do finále o Gagarinov pohár.

Lev už splnil predsezónny cieľ. Hrá sa s takým vedomím ľahšie?
Naším cieľom bol postup do play off. V prvom kole sme vyradili Medveščak Záhreb, v druhom Donbas. Tešíme sa z toho, hokej si užívame, na tréningoch vládne pohoda. Berieme to ako odmenu za predsezónnu drinu. Všetci veríme, že ešte nie sme na konci cesty.

Spestrili prvoparílový tréning aj nejaké žarty?
(so smiechom) Niektorí hráči si našli autá obalené toaletným papierom. V tíme máme hráčov z viacerých krajín, nie v každej je prvý apríl aj dňom nachytávok ako na Slovensku alebo v Česku. Ale – bolo veselo.

Je táto sezóna vaša najlepšia?
Zatiaľ áno. Tak ďaleko ako v tejto som sa v play off ešte nedostal. Dostávam aj viac príležitostí ako v minulej sezóne, dostávam sa na ľad aj v predĺženiach. Náš tréner nasadzuje štyri útoky, kým Záhreb a Donbas hrali na tri. Tréner nám pripomína, že vyrovnané stretnutie môže rozhodnúť aj štvrtý útok.

Počas olympijskej prestávky si Lev spestril prípravu zájazdom do Dubaja. Tam ste nabrali formu do play off?
Určite aj tam. Trochu sme si oddýchli od hokeja, no každý deň sme aj trénovali. Príjemné bolo, že sme si mohli vziať aj rodiny. Ja som pozval priateľku.

Papierovo je Lev proti Lokomotivu Jaroslavľ favoritom. Potvrdíte to?
Ťažko povedať, kto je favorit. Papierovo to možno sedí, avšak Jaroslavľ v prvom kole vyradil moskovské Dynamo, obhajcu titulu, v druhom favorizovaný Petrohrad. Dobré však je, že začíname doma. Tréneri nás na Lokomotiv takticky pripravili, na ľade sa ukáže, kto bude úspešnejší.

Štatistici však pripomínajú, že v O2 aréne Lev ešte nevyhral…
Je najvyšší čas túto nepriaznivú sériu prelomiť. Aj v Bratislave, keď sme hrali ako domáci tím, sme nemali domáce prostredie – a dva zápasy z troch sme vyhrali. Bolo to trošku divoké, lebo nás aj vypískali, ale zasa nás s Jurom Mikušom potešilo, že keď pred tretím zápasom predstavovali na informačnej kocke hráčov Leva, diváci nám zatlieskali. Verím, že domáce zápasy zvládneme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Lev Praha #Lukáš Cingel