Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nórsky zväz zatiaľ nepustí Oslo do KHL, klub aj tak nemá vhodnú halu

Nórsky hokejový zväz zatiaľ neumožnil štart klubu Valerenga Oslo v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

31.03.2014 14:17
KHL, Kontinentálna hokejová liga Foto:
KHL, Kontinentálna hokejová liga
debata

Informáciu priniesol denník Dagbladet. Podľa tlačovej správy národnej federácie existuje riziko, že negatíva z odchodu Valerengy z najvyššej domácej súťaže by prevážili nad pozitívami plynúcimi zo štartu tohto mužstva v nadnárodnej súťaže s ruským riadením.

Stanovisko zväzu nie je definitívne a diskusia o podmienkach štartu mužstva z Osla naďalej prebieha. Jedným z otáznikov je aj vhodnosť účasti Valerengy v ruskej súťaži v súvislosti s napätou politickou situáciou medzi Ruskom a viacerými krajinami v Európe a iných častiach sveta pre obsadenie ukrajinského Krymu.

Podľa riaditeľa klubu Jana Toreho Kjaera nie je situácia až taká nepriaznivá. „Federácia sa chce podieľať na vstupe nášho mužstva do KHL. Dajú nám pozitívne stanovisko, ak budú mať náš súhlas s participáciou na celom procese. V najbližších dňoch dospejeme k riešeniu, no ešte musíme dohodnúť niektoré veci s KHL,“ povedal Kjaer podľa R-Sport.ru.

Valerenga chce hrať v KHL s kádrom zloženým prevažne z nórskych hokejistov, ktorých by mohli doplniť Švédi. Informácie o tom, že nórsky klub uvažuje o vstupe do súťaže, sa objavili už skôr. Najväčším problémom pre 26-násobného národného šampióna pri možnom vstupe do KHL je stará aréna, ktorá v súčasnosti pojme len 4450 divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Valerenga Oslo