Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekáža im, že sme Česi, kritizuje ľudí v Bratislave útočník Levu Praha Vrána

Emócie v hokejových zápasoch, v ktorých sa stretávajú české a slovenské kluby, sú neodmysliteľnou súčasťou diania na ľade, v hľadisku, za obrazovkami, či v internetových diskusiách. Česko - slovenské "podpichovanie" však tentoraz zašlo ešte ďalej.

25.03.2014 16:18
Jiři Novotný, Maxim Jakuceňa Foto: ,
Kapitán Leva Praha Jiři Novotný v súboji s Maximom Jakuceňom z Donecka.
debata (1)

Je to už skoro mesiac, ako bratislavský Slovan zakončil svoju druhú sezónu v KHL, v hlavnom meste Slovenska však fanúšikovia môžu chodiť na hokej naďalej. Kvôli napätej situácii na Ukrajine, resp. termínovej kolízii pražských mužstiev, sa semifinálové zápasy č. 3, 4 a 5 Západnej konferencie medzi Donbasom Doneck a českým Levom hrajú na neutrálnej pôde v Bratislave.

Na oba doterajšie zápasy prišlo do hľadiska viac ako päťtisíc ľudí a od úvodného hvizdu bolo zrejmé, na koho strane je publikum. A českí hráči podporu ukrajinskému klubu nesú veľmi ťažko.

„Namiesto toho, aby boli radi, že môžu chodiť na kvalitný hokej, tak sa správajú nepriateľsky. Čakal som, že budú radi, že tu český tím bojuje o nejaký úspech. Lenže oni radšej fandia Ukrajincom. Chápal by som podporu kvôli tamojšej politickej situácii, ale to asi nie je ich najväčšia motivácia. Prekáža im, že sme Česi,“ nedával si servítku pred ústa v rozhovore pre iDNES.cz útočník Petr Vrána.

Iskrenie medzi hráčmi Leva a bratislavským publikom vyvrcholilo v nedeľu večer, keď Lev zdolal Doneck po predĺžení. Kapitán Jiří Novotný dokonca smerom k divákom vztýčil prostredník, za čo ho čakal jednozápasový dištanc.

„Vieme, že na nás niečo pokrikovali, ale tomu sa môžeme len zasmiať, pretože my tu stále hráme a hráči Slovana sú už dávno doma,“ zaťal do živého Michal Řepík, ktorý spomínané stretnutie rozhodol.

Lev aj Donbas odohrajú i piate stretnutie v Bratislave, keďže prednosť v pražskej hale dostali Sparťania. Či sa bude hrať na Slovensku i šiesty duel, sa ešte len uvidí. Vedenie Donbasu Doneck totiž požiadalo KHL, aby ho mohlo odohrať už na vlastnom ľade.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Donbas Doneck #HC Lev Praha